Jaké lokalizace plánuje na podzim Cenega?
zdroj: tisková zpráva

Jaké lokalizace plánuje na podzim Cenega?

16. 8. 2005 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Z dnes aktualizovaného release-listu Cenegy Czech prosákla na světlo řada novinek, které dosud nebyly oznámeny oficiální tiskovou zprávou.

Ač PR manažerka Bára Veselá varuje, že uvedená data jsou pouze orientační a mohou se posouvat - k čemuž, jak víme z minulosti, dochází u 95% titulů (bohužel tím špatným směrem) - hlavním přínosem je odhalení lokalizačních záměrů tohoto předního distributora. Překladu formou titulků se dočkají nejen Civilization IV, Blitzkrieg 2, Tortuga: Pirate's Revenge, King Kong či Metalheart, ale také všechny počiny od ruského majitele Cenegy, vydavatelské společnosti 1C. Mezi ně patří Vivisector, Axle Rage, Parkan 2, Borderzone, Brigade E5 nebo FPS Stalingrad, i když u většiny z nich asi ještě dojde k odkladu, stejně jako se tomu stalo u detektivní adventury Still Life CZ, která hlásí zpoždění ze srpna až na říjen. U erotické Luly 3D se zase nyní uvádí pouze anglická verze, zatímco dle dřívějších plánů měla být převedena do našeho rodného jazyka.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

S kompletní českou verzí, tzn. včetně dabingu, se počítá jen u říjnových titulů původem z domácích luhů a hájů - Vietcongu 2 a UFO: Aftershock. Ten druhý jmenovaný bude pravděpodobně existovat i ve speciální edici, kde společně s hrou obdržíte tričko, hrací karty a nějaký další bonus. Potěšující jinak je, že svůj termín (=snad září) konečně znají third-person stealth akce Chameleon a tycoon Circus Grande, delší dobu hotové projekty od zrušené slovenské pobočky Illusion Softworks. Ty distributora Take 2 ani Petra Vochozku nijak zvlášť neohromily a proto je vypustí pouze pod budgetovou značkou Silver Wish Games, ale cena v korunách za jejich lokalizované verze zatím není známa.

Celý release-list Cenegy Czech, včetně PC her v anglickém originálu a několika konzolových hitů od UbiSoftu, je zde (XLS, 129 KB). Všimněte si, že z něj zmizely všechny produkty od Eidosu (např. Commandos Strike Force nebo Hitman: Blood Money), který nyní vlastní britská společnost SCI, v ČR dosud zastoupená konkurenčním CD Projektem.
zdroj: PR, vlastní

jd

Nejnovější články