Vochozka o zrušení slovenských Illusion Softworks
zdroj: tisková zpráva

Vochozka o zrušení slovenských Illusion Softworks

25. 2. 2005 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

V kuolárech se o tom šeptá od Vánoc a dnes to vynesl na veřejnost magazín Hry.sme.sk.

O co jde? Nejvýznamnější domácí vývojáři Illusion Sofworks ruší své pobočky na Slovensku, kde zastoupení této akciové společnosti vzniklo v roce 2000 především z důvodu, že tam jsou kvalitní vývojáři, kteří by do Čech pracovat nešli.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Uzavřeno tedy bylo studio Illusion Softworks v Bratislavě, kde se dlouhá léta rodil projekt známý pod pracovním názvem Chameleon. Dosud oficiálně neoznámená third-person stealth akce na způsob Hitmana (info) však není poslána k ledu, jak by se dalo tušit, nýbrž je podle našich zdrojů hotova a má vyjít na přelomu jara a léta pod budgetovým labelem Silver Wish Games (podobně jako Wings of War). Po finalizování své práce prý přešla většina lidí z bratislavské pobočky IS do konkurenční společnosti Cauldron (Conan, Chaser) a zbytek do kanceláří Illusion Softworks v ČR. Zeptali jsme se proto šéfa Petra Vochozky, proč k tomuto kroku přistoupili:

    Pro zlepšení fungování firmy ji ořezáváme o neproduktivní a neperspektivní týmy, které jsme na dálku nedokázali efektivně řídit. Budeme se raději soustředit na méně týmů (dva plus Pterodon v Brně, jeden v Praze a jeden ve Zlíně), které připravují AAA tituly s velkým rozpočtem. V současné době do nich nabíráme nové zaměstnance (včetně senior manažerů z Anglie) až na 50 lidí v týmu. Mimochodem, minulý týden jsme koupili nové optické motion capture pro vylepšení animací a pohyby obličeje či prstů, což se projeví v chystaných hrách.
Druhá slovenská pobočka Illusion Softworks v Košicích, kde v roli producentů působili mj. Michal Rybka a Ondřej Malý z Levelu, momentálně ještě funguje. Ale po dodělání aktuální, poměrně originální hry (žádná 3D akce, leč netradiční titul pro celou rodinu opět pod značkou Silver Wish Games) by zhruba do čtvrt roku také měla ukončit svou činnost.
zdroj: vlastní zpráva, Hry.sme.sk

jd

Nejnovější články