Jak to bude s pokračováním série GTA?
zdroj: tisková zpráva

Jak to bude s pokračováním série GTA?

20. 6. 2005 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Podle souhrnných zpráv ze serveru GTA Network se věci mají asi následovně.

GTA: San Andreas je jakýmsi ukončením herní trilogie začínající projektem GTA III, takže další díl se už bude jmenovat GTA4. Prezident společnosti Rockstar Games ostatně již zaregistroval domény GrandTheftAuto4.com a GTA4.com, přičemž uvedená čtvrtá kapitola by se měla v tuto chvíli již připravovat pro konzoli PS3. V souvislosti s datem vydání se žongluje s měsícem říjnem roku 2006.
S dovolením bych se nyní do věci vložil s tím, že registrovaných GTA domén už tu bylo povícero (GTA: Bogota, GTA: Sin City či GTA5 a GTA6), takže věc se mi nezdá ani zdaleka tak zřejmá. Podobně bych chtěl zpochybnit shora uvedené datum, které sice vypadá nesmírně lákavě, ale stěží uvěřitelně pro možný progres ve vývoji a následné vydání takhle komplexního titulu. Že se další GTA objeví na PS3 je však nabíledni a k tomu tu ani nemusí být vyjádření prezidenta Rockstarů Sama Housera při představení next-gen konzole od Sony v tom smyslu, že pokaždé, když Sony přijde na trh s novou konzolí, se videoherní průmysl dostává na další úroveň.

Závěrem ještě pár spekulativních střípků, mezi nimiž je docela dost reálná zmínka o multiplayerových dispozicích nového GTA a umístění hry do nějaké blíže nespecifikované evropské lokality. Pakliže se vám GTA série hodně líbí, můžete se pokochat obrázky z PSP exkluzivní inkarnace Grand Theft Auto: Liberty City Stories, jež podle všeho bude nabízet ještě více, než původní GTA III.

zdroj: GTA Network

martin

Nejnovější články