První velká hra letošního roku je tady - akční adventura Forspoken v otevřeném fantasy světě. Než si v nejbližších dnech přečtete naši recenzi od Pavla, můžete se podívat, co píšou světová herní média. Zatím to dle hodnocení vypadá, že Forspoken bude taková ta komfortní sedmičková hra. Recenzenti často chválí krásný svět, výborný „magický parkour" a pompézní souboje. Naopak se nedokážou sžít s otravnou hláškující hlavní hrdinkou, zmateným a klišovitým příběhem nebo tím, že svět Althia je sice pěkný na pohled, ale k uzoufání prázdný.
Eurogamer - bez číselného hodnocení
Forspoken má zřejmé silné stránky - přes pochybnosti o Freyině příběhovém pozadí a kvalitě dialogů Luminous stvořili jednoho ze svých přesvědčivějších protagonistů. Příběhu trvá, než se rozjede a i když scénář ne vždy padne na úrodnou půdu, dokáže příjemně překvapit. Díky robustnímu systému vylepšování postavy, detailnímu budování světa a stylovému soubojovému systému stojí Forspoken za vyzkoušení.
Game Informer - 7,5/10
Soubojový systém a příběh nedosahují takových kvalit jako pohyb a explorace otevřené mapy. Naštěstí s posledními dvěma prvky strávíte většinu herní doby. Kampaní jsem doslova prosprintoval za 15 hodin, teď mi zbývá obrovský svět k prozkoumání.
PlayStation Lifestyle - 8/10
Přestože příběh se místy odvíjí nepřirozeně, pohyb po světě a souboje jeho neduhy dostatečně kompenzují. Frey může působit otravně, ale řetězení několika kouzel, zatímco uhýbáte ohnivým koulím, je uspokojivé. Celkem vzato jsem si čas strávený v Athii užil.
IGN - 6/10
Okázalé souboje a magický parkour jsou zábavné, ale nedokáží vyrovnat klišovitý příběh a prázdný otevřený svět, který není zábava prozkoumávat.
GamesRadar+ - 2,5/5
Forspoken funguje nejlépe, když jeho hlavní hrdinka klouže, skáče a běhá úchvatným světem Althia, zatímco nepřátele bombarduje kouzly. Standardní fantasy příběh o cestování z moderní doby do světa kouzel bohužel celý zážitek sráží.
Gaming Nexus - 9,5/10
Forspoken je naprosto fantastický. Má naprosto skvělá kouzla, výzbroj, souboje, bossy a v neposlední řadě i příběh, který směle konkuruje nejlepším videoherním zážitkům. Pro Square Enix Forspoken není jen návratem k vrcholné formě, je taky důkazem, že v sobě stále nese potenciál dělat extrémně kvalitní hry i do budoucna.
GameSpot - 5/10
Doporučit Forspoken je poněkud ošemetné. Svět má zajímavý, ale jeho expozice je podána těžkopádně. Volný pohyb je osvobozující, ale velmi záhy přijdete na to, že nemáte důvod cokoliv prozkoumávat. Na souboje se skvěle dívá, ale nejsou zábavné. Parádní hudba a excelentní zvukový design strhávají nelegrační vtípky nesympatické hlavní hrdinky. Užil jsem si části hry, ale příliš často jsem od zábavy sklouzával k nudě.
zdroj: Square Enix