FEL ČVUT otevírá bakalářský obor Počítačové hry a grafika
zdroj: tisková zpráva

FEL ČVUT otevírá bakalářský obor Počítačové hry a grafika

22. 3. 2016 18:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Česká republika se připojuje k zemím, kde jde studovat vysokoškolský obor zaměřený výhradně na herní vývoj. Doposud na Fakultě Elektrotechnické ČVUT fungoval jednosemestrální předmět Počítačové hry a od zimního semestru 2016 mohou zájemci a úspěšní uchazeči začít studovat samostatný tříletý bakalářský obor Počítačové hry a grafika. Předmět počítačové hry se pak přesune jako povinný do pátého semestru tohoto oboru.

Charakteristika oboru na stránkách FEL uvádí: „Absolvent je schopen samostatného i týmového vývoje počítačových her. Bude vybaven potřebnými znalostmi z oblasti programování grafiky, umělé inteligence, vytváření 2D i 3D grafického obsahu a implementace uživatelských rozhraní.“ Studenti by si během oněch tří let vyzkoušet i práci s HTC Vive a osahat si další technologie využívané při tvorbě her.

Obor nabídne nejen výuku v oblasti programování, ale také designu a tvorby 2D i 3D grafiky. Pokud ještě letos nejste rozhodnutí o tom, kam se vydáte na vysokou školu a herní vývoj vás láká, přihlášky jde posílat do 31. března.

Nejnovější články