V rozhovoru pro CVG během E3 se boss Cryteku na konto možného vzniku TimeSplitters 4 vyjadřoval s dost jasnými pochybami. „Podívejte, fakt si přeju, abychom hru dělali. To řeknu na rovinu. Ale problém je v tom, že kdybychom dělali pokračování TimeSplitters, tak by to bylo jen pro fanoušky a naneštěstí vůbec netušíme, jak početná komunita fanoušků této hry je,“ vyjádřil se velmi upřímně a velmi rozumně Yerli. A komunita se na tento popud rozhodla sama sebe spočítat a ukázat se skrze Facebookovou kampaň, jejímž cílem je vyprovokovat Crytek k produkci hry, nebo alespoň k založení Kicstarterové kampaně s cílem nasbírat dostatek prostředků na vývoj další TimeSplitters hry.
„Cílem naší skupiny je přesvědčit Crytek k dokončení TimeSplitters 4! I kdyby to znamenalo jít na to přes Kickstarter (Určitě bych přispěl!)...Poznámka: přestože cílem stránky je získat 100 tisíc fanoušků, pravděpodobně jich bude potřeba mnohem více. Takže to po dosažení 100 tisíc nevzdávejte!,“ praví popisek FB stránky, kterou v době psaní olajkovalo něco přes tři a půl tisíce fanoušků TimeSplitters a v této aktivitě je postem na Twitteru podporuje i sám Cevat Yerli.
Bodejť by také ne, když myšlenku na využití Kickstarteru pro sesbírání nějakých prostředků na vývoj TimeSplitters 4 sám nedávno převaloval na patře v reakci na četné dotazy tohoto typu zevnitř vlastní firmy. Třeba pro CVG se však Yerli ohledně užití Kicstarteru vyjadřoval velmi zdrženlivě s tím, že mu to nepřipadá z nějakého důvodu správné. Možná bere v potaz fakt, že Crytek není indie studio v pravém slova smyslu, ale docela velká firma. Na druhou stranu ale z jeho úst nezní jasné „ne“!
„Faktem je, že jsme sice velká firma, ale také máme určitou kapacitu a nechceme najímat dalších 15 lidí jen kvůli vývoji této hry. Kickstarter je koncept, o kterém jsme seriózně přemýšleli...no uvidíme. Čas ukáže,“ nevyloučil tedy Yerli před časem Kicstarterovou kampaň, a pokud se fanouškovská iniciativa ukáže jako masivní, tak se asi ke spojení Kicstarter + TimeSplitters vrátí a ještě jednou jej prožene mozkem.
Yerli si třebas dokáže TimeSplitters představit jako multiplayerový titul, který využije platformy GFace od Cryteku a bude tedy zdarma ke hraní s mikrotransakcemi. Do čeho se Crytek rozhodně nehrne, to je TimeSplitters 4 jako klasická krabicovka, protože v takové podobě už hru ještě před svým krachem nabízeli vydavatelům sami tvůrci z Free Radical, ale všude jim jen ukázali dveře.
Počet fanoušků zmíněné FB stránky roste zatím docela rychle, což je logické, protože se o ní momentálně dost píše. Sám jsem zvědavý, jak rychle to usne, potažmo, kam se to celé vyškrábe. Stejně jako Cevat Yerli mě zajímá, jak velká komunita se kolem TimeSplitters ještě drží, protože v dobách prvních PS2 titulů jsem si byl jistý, že to je docela velká značka. S postupným umíráním značky mě ale tento dojem opustil...