EVE Online zažila největší bitvu za dobu své existence
zdroj: tisková zpráva

EVE Online zažila největší bitvu za dobu své existence

29. 7. 2013 16:33 | Téma | autor: Aleš Smutný |

EVE Online se stal generátor úžasných událostí a příběhu. Když se v universu islandské vesmírné onlineovky naposledy náhodou rozhořela apokalyptická bitva obřích rozměrů v systému P-2TTL, pustilo se do sebe 3615 lidí, kteří při svém řádění zničili lodě a materiál za dvacet tisíc dolarů (přepočteno z místní měny). Střetu se začalo říkat bitva o Asakai. V sektoru 6VDT-H se však nyní odehrála další bitva, které se zúčastnilo 4070 pilotů, trvala čtyři a půl hodiny a překonala veškeré dosavadní rekordy. Uf.

Narozdíl od předešlé rekordmanky byla tahle bitva naplánovaná. Pustily se do sebe dvě aliance - TEST Alliance a CFC, které se měsíce špičkovaly skrze veřejné kanály i okrajové střety. CFC zaútočila na vesmírnou stanici TEST s úmyslem si konečně vyjasnit, komu bude patřit tenhle výhodný flek ve vesmíru. CCP se rozhodli zpomalit čas na desetinu, aby se bitva mohla v klidu odehrát bez lagů a neobtěžovala ostatní hráče.

Obě aliance prý řekly svým hráčům, že tohle je do poslední lodě a běda, jak někdo neobětuje vítězství vše. Kupodivu, obě masivní armády používaly i taktiku. TEST se snažila zlikvidovat zaměřovací systémy, CFC zase schopnost oprav lodí protivníka. Po dvou a půl hodinách bojů byly zničeny na čtyři stovky lodí. Kolem třetí hodiny bojů CFC posílá do boje své vlajkové lodě, což je prý znamení toho, že věří ve vítězství. Vlajkové lodě jsou drahé jako majetek poloviny ruských oligarchů dohromady (tentokrát to naštěstí není měřeno v reálných penězích).

Po další půlhodině prý začaly prchat první lodě TESTu, což se ukázalo být ošidným, protože CFC už okupovala okolní měsíce. Po čtyřech hodinách bojů velení TEST rezignuje a odvolává posily, což pro přeživší z flotily znamená masakr. CFC (kde najdete mimochodem i padoušské Goony s ještě padoušštějším Mittanim) jasně vítězí v bitvě o sektor Fountain, přičemž ve vesmíru poletují trosky 2600 lodí.

Stejně jako mnoho dalších lidí nemám na EVE Online čas ani trpělivost, ale moc rád si čtu o událostech v tomhle svérázném vesmíru. Pokud byste chtěli o bitvě vědět víc, Verge mělo v boji svého válečného korespondenta nebo je tu soupis Vilyho, velitele vítězné flotily (jehož komentář je tedy nutně politicky zabarven).

Nejnovější články