Combat Flight Simulator 2 addony
zdroj: tisková zpráva

Combat Flight Simulator 2 addony

8. 3. 2001 0:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Oblíbili jste si Combat Flight Simulator 2 a rádi byste si rozšířili jeho možnosti? K tomu vám pomůže náš článek o nejlepších přídavcích.


Přídavky pro Combat Flight Simulator 2 - speciál

Autor: Bergy
Publikováno: 8. března 2001

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Když se loni na podzim blížilo vydání druhého dílu CFS, nebyl jsem já a ani další lidé v přílišném očekávání. Ačkoliv dlouho nevyšel žádný nový simulátor z prostředí druhé světové války, stejně ve mně přípravy tohoto simulátoru nevyvolávaly nedočkavé pocity. Důvodem byl fakt, že první CFS odehrávající se na evropském bojišti nebyl zas tak dobrým simulátorem, jak se zprvu soudilo. Celkem vzato se na tom do značné míry podepsaly na tu dobu vysoké hardwarové nároky, a proto byl tento simulátor zcela zastíněn prakticky ve stejnou dobu vydaným titulem European Air War, který se naneštěstí pro CFS rovněž odehrával na evropském nebi. Drtivá většina virtuálních pilotů dala proto přednost právě EAW, který šel bez problému hrát na kterémkoli počítači vybaveném i tou nejslabší 3D kartou (v případě nouze šlo hrát i v softwarovém režimu, kde 3D karta nebyla zapotřebí vůbec), a to, jak se zdá, rozhodlo. CFS tedy upadl do určitého zapomnění, a i když se sem tam později objevovaly lákavé obrázky z chystaného pokračování, čekalo se, že CFS2 bude opět pouze průměrný simulátor s kvalitní grafikou, ale nic víc, tak proč by se někdo vzrušoval.

O to větší překvapení pak nastalo, když byl CFS2 hotov a podroben zkoušce nejtěžší, tedy nelítostné kritice. Všichni herní recenzenti po celém světe nedokázali nic jiného, než přisoudit tomuto simulátoru jen ty nejvyšší známky v hodnocení. A všichni se bezesporu shodli na jednom: Microsoft nám všem vrátil ztracenou éru zlatých Aces (pro neznalé dobu, kdy hernímu nebi kralovaly hry Aces over Evrope & Aces of the Pacific). Perfektní a nápadité provedení spolu s tolik populárními prvky, kdy v kampaních za skvělé výkony dostáváte povýšení a vyznamenání, udělaly své, a tak se zrodila nová legenda mezi simulátory, na kterou se jistě bude vzpomínat ještě za několik let. Snad ani nemusím připomínat, jak skvělá atmosféra a prostředí provází celou hru, ostatně to jste si jistě už přečetli v recenzi kolegy Leona.

Nicméně ti z vás, kteří už měli to štěstí a CFS2 sami na vlastní kůži okusili, jistě vědí, že možnosti této hry jsou skoro neomezené. Mám tím na mysli, že většinu her, které po dohrání nejspíše odinstalujete a za nějaký čas se k nim třeba z nostalgie vrátíte. To ale v žádném případě neplatí pro CFS2, který je koncipován k tomu účelu, aby se dal hrát do nekonečna. A co je k tomu potřeba? Je to v podstatě jednoduché. Jakmile dohrajete vše, co máte k dispozici od autorů samých, je načase poohlédnout se po dalších kampaních a nových misích, kterými si v podstatě můžete pořád rozšiřovat možnosti této hry. Ostatně pozorní čtenáři našeho magazínu jistě před časem zaregistrovali v našich novinkách velmi zajímavou zprávu, ve které se Leon zmiňoval o velice lákavém addonu v podobě kampaně do CFS2, jejíž název "Bitva o Midway" jistě nenechal nikoho chladným. Bohužel tato skvělá zpráva měla jednu významnou chybu - tento přídavek jaksi nebyl úplně zadarmo, protože ho vytvořila firma, která se tvorbou podobných věciček živí. A upřímně řečeno, platit někomu 30$ za pár kampaní, letadel a scenerií je dosti přehnané. Co tedy dělat, pokud se nechceme plácnout přes kapsu (a vysolit nekřesťanské peníze) a přitom si legální cestou užít podobných vylepšení?

Odpověď na tuto otázku není zas tak těžká, jak by se mohlo na první pohled zdát. Tady v Čechách totiž rozhodně nejsme sami, komu se nechce utrácet další těžce vydělané peníze za přídavky, které se svou cenou vyrovnají hodnotě nové hry. Bylo jen otázkou času, kdy se do věci pustí nadšenci a vzniknou na internetu stránky, jejichž cílem bude jediné - soustřeďovat tvorbu lidí, kterým není proti srsti něco sami vytvořit a pak to dát ZADARMO (jako freeware) k dispozici ostatním. A že se nejedná opravdu o nic ojedinělého dokazuje i fakt, že podobných stránek s tímto účelem vznikla k dnešnímu dni velká spousta. Řada z nich se v minulosti zabývala přídavky a vylepšeními pro hry jako EAW, FS 2000, Flanker 2.0 a další. Jedním z největších a také asi nejznámějším serverem je http://dogfighter.com, jehož součástí jsou další samostatné weby věnované vždy jednomu simulátoru. Mě pochopitelně nejvíce zajímaly stránky http://cfs2.dogfighter.com, které se zaobírají pouze CFS2. Musím připustit, že ze všech webů, které jsem o CFS2 našel, je tento určitě nejvíce propracovaný, o čemž svědčí i to, že prakticky každý nový add-on, ať už se jedná o novou kampaň, misi nebo letadlo, vždy doprovází články a recenze. Navíc správci tohoto webu dokázali nahromadit vůbec největší množství přídavných materiálů, které pečlivě roztřídili do příslušných skupin a nabídli komukoli ke stažení na adrese http://cfs2.dogfighter.com/library/. Existuje sice spousta dalších serverů se stejným zaměřením, ale můžete si být jistí, že až na pár výjimek žádný nenabízí tolik materiálů jako právě Dogfighter, takže asi nemá význam soustředit se na jiné stránky - dříve nebo později se stejně vše objeví právě zde.

Já jsem si dal za úkol přiblížit vám, nebo aspoň stručně popsat, pár addonů, které určitě stojí za pozornost. Abyste mi správně rozuměli, momentálně jde na internetu stáhnout doslova STOVKY různých přídavků, letadel, utilitek či fixů, a jak sami uznáte, ne každý má možnost a čas prohrabávat se takovým množstvím souborů, o kterých podle názvu ani nemusíte mít potuchy, co v sobě vlastně ukrývají. Tedy pokud si nepřelouskáte infa v angličtině ke každému downloadu :)

 Kampaně
http://cfs2.dogfighter.com/library/Missions/Campaigns
Tato část mě samotného zajímala asi úplně nejvíce. Kampaní sice ke stažení není tolik, jako třeba samostatných misí, ale určitě si vyberete. Určitě nejznámější a nejvydařenější volně stažitelnou kampaní je "In Defence of Australia", která je vytvořena velice profesionálně a obsahuje i vlastní instalátor. Její součástí je i nový typ letadla (nainstaluje se automaticky s kampaní) P-40E Kittyhawk s kamufláží Australského Královského letectva (RAAF), a to dokonce hned ve dvou variantách. Obsahuje 14 misí a odehrává se roku 1942 v jihovýchodní části Nové Guiney, která v té době byla právě pod správou Austrálie. Boje se neustále přesouvají, ale povětšinou probíhají buď nad vaší nebo japonskou leteckou základnou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Z dalších amerických kampaní stojí za zmínku například "Dauntless Squadron", ve které bude vaším úkolem provádět různé bombardovací akce v oblasti Marshallových ostrovů a vaší mateřskou letadlovou lodí bude USS Enterprise CV-6 (ne, to není ta ze Star Treku :). S přidáním letadla SBD-2 Dauntless to už bude ale trochu složitější, ale vše podrobně vysvětlím v odstavci Letadla.

"Crusoe Campaign" je kampaň, která mě nezaujala žádným novým letadlem ani prostředím, ale svým nápaditým průběhem. V první misi totiž usednete do kokpitu F4F-4 Wildcat, který má za úkol doletět ke vzdálené ostrovní základně a ochránit jí před útokem japonských letadel. Na tom sice není nic divného, ale jakmile tento úkol splníte, váš motor vám vypoví službu a vy musíte chtě nechtě místo návratů domů přistát na oné letecké základně. Ke vší smůle základna nemá už žádná náhradní letadla, a jelikož základna potřebuje nějakou ochranu, stáváte se vlastně do jisté míry osamoceným obráncem (po opravě vašeho letounu pochopitelně). Proto nese název kampaně jméno slavného trosečníka Robinsona Crusoea.

Za japonskou stranu je určitě nejpřitažlivější kampaň s na první pohled nic neříkajícím názvem "Operation MI", ale právě ona zkratka MI neznamená nic jiného než Midway. V této minikampani na vás čekají 4 mise, které se dají rozdělit do dvou částí - v jedné se budete snažit svými Zery zaútočit na Midwayskou ostrovní pevnost, která byla v rukou Američanů, a v té druhé se zase zapotíte, když se budete snažit poslat ke všem čertům přilétající Avengery s "dárečky" pro vaše letadlové a bitevní lodě.

Výbornou kampaní na způsob té americké s Dauntlessy je kampaň "VAL Squadron", která obsahuje letadlo, tentokrát D3A1-Val, které je tak trochu raritou z hlediska nezatahovatelného podvozku a tříčlenné posádky. Rovněž se soustředí především na bombardovací operace.

Poslední mnou zmiňovanou kampaní je "Invasion Davao" odehrávající se v roce 1942 na Filipínách. Létat se bude opět na A6M2-Zero a zahrajete si dohromady v 5 misích, ve kterých budete střemhlav bombardovat, provádět podporu během invazní operace a posléze i bránit svou letadlovou loď.

 Mise
http://cfs2.dogfighter.com/library/Missions
Po kampaních pro mě asi druhý největší předmět mého zájmu. Vytváření samostatných misí do CFS2 se podle všeho stalo velice oblíbenou činností. Tato složka totiž obsahuje skoro 100 (!) možných downloadů, a to podotýkám, že některé soubory obsahují i více misí najednou - celkový počet tedy bude určitě ještě vyšší. Dokladem je toho například soubor "Operation Iceberg: The Battle for Okinawa", který obsahuje dohromady 25 samostatných misí s námětem bitvy o Okinawu, plus nové letadlo P-47N-25 Thunderbolt. Když to tak vezmeme, je to vlastně celá velká kampaň, jen s tím mínusem, že mise nejsou provázané dohromady do jednoho celku.

Z toho doslova nepřeberného množství mě asi nejvíce zaujala mise s označením "30 second over Tokyo", která rekonstruuje velice odvážnou akci Američanů, kdy došlo k prvnímu bombardování samotného Tokia. Vtip je v tom, že této operace se zúčastnily bombardéry B-25D Mitchell, se kterými budete mít i vy co dočinění. Ono odlepit se s palivem a bombami naloženými bombardéry z letadlové lodě není nic lehkého, to mi můžete věřit. Chce to sice trochu tréninku a číst pořádně instrukce, ale zvládnout se to dá, za to vám ručím, a doporučuji každému, ať si to také vyzkouší, nebude litovat.

Vzhledem k tomu, že jenom já sám jsem napočítal minimálně dalších 8 misí ke stažení na téma "Battle of Midway", mám pocit, že už nemusíte truchlit nad oním předraženým placeným addonem, který vám tyto mise do jisté míry vynahradí. Bitvy o Midway se s těmito misemi můžete zúčastnit jak za japonskou, tak za americkou stranu, a každá je svým způsobem trochu odlišná. V jedné poletíte s Avengery naloženými torpédy, jindy zase se stíhači dělat pořádek a za Japonce je to obdobné - nechybí stíhací, torpédovací ani bombardovací akce.

Dalším lákadlem jsou určitě 2 mise s označením "Yamamoto mission", ve kterých nejde samozřejmě o nic jiného než o legendární sestřelení slavného japonského admirála Yamamota během jeho inspekční cesty nad ostrovem Bougainville. Jedna z těch misí má ale jeden háček - nebude fungovat, dokud si nestáhnete speciální scenerii a upravený typ stíhačky, vše potřebné si už ale musíte přečíst v instrukcích u downloadu. Ta druhá funguje bez problému rovnou, ale je to hlavně o trpělivosti. Sestřelení bezbranných "Bettyn" už je pak jen jakási třešinka na dortu, takže nejtěžším úkolem stejně jako tomu bylo ve skutečnosti není samotné sestřelení, ale vypátrání oněch letounů.

Mohl bych pokračovat dál ve výčtu různých misí, ale myslím si, že je to do značné míry už zbytečné, protože to bychom se konce asi opravdu nedobrali. Faktem je, že americké mise jsou trošku v převaze, ale zato se zde nachází od každého typu mise kousek. Není problém stáhnout si mise, ve kterých budete moci zaútočit torpédy, jindy zas bombami nebo naopak dělat jako stíhač eskortu svým "velkým bratrům". Výběr je opravdu veliký a určitě nemluvím do větru když říkám, že počet misí, které budou časem k dispozici, určitě ještě poroste.

 Letadla
http://cfs2.dogfighter.com/library/CFS2_Planes
Dostáváme se k tématu, kde budu muset asi trochu více vysvětlovat než popisovat. Důvodem je fakt, že situace s přidáváním a upravováním letadel je trochu komplikovanější než třeba u kampaní a samostatných misí. V první řadě si musíme rozčlenit všechna letadla na 3 skupiny. Tou první jsou letadla, která už všichni jistě známe, protože s nimi můžeme bez problému normálně létat, nicméně upravit si je, pokud nejsme s něčím spokojení, můžeme také. Druhou skupinou jsou letadla, která už jsou v CFS2 obsažena, leč nemůžeme s nimi létat, protože jsou jen součástí misí a kampaní, a tudíž je ovládá počítač. Třetí skupinou jsou letadla, která ve hře vůbec nejsou, a je nutné je do ní zavést úplně se vším všudy.

První skupinu tedy vynecháme (uváděl jsem jí jenom pro úplnost), ale v zásadě se o možných změnách na těchto letadlech dočtete v odstavci Skiny. Druhou skupinu tvoří letadla, která už mají svůj adresář ve vaší instalaci CFS2, a k tomu, abyste je i vy mohli ovládat a létat s nimi, chybí už jen malý krůček. Je nutné vyeditovat příslušné soubory s koncovkou .air, to však naštěstí udělali určití lidé za vás a vám nyní stačí stáhnout si z hlavního adresáře downloadů letadel tyto dva soubory: Ai_Flyable.zip a tbf_tbd1_sbd2.zip. Pomocí nich oživíte všechna letadla, která ve se ve hře vyskytují, ale nemohli jste je doposud ovládat. Jedná se například o B-25D, B-24D, C-47, Betty, Dauntless, Devastator či Avenger. Opět to má ale háček, těmto letadlům totiž chybějí palubní desky a zobrazení kokpitů. Bez nich jde sice létat (když použijete pohled s HUD), ale to, jak sami jistě uznáte, není žádná sláva. Není ale třeba zoufat, protože další lidé si dali tu práci a pro většinu letadel přístrojové desky vytvořili. Jejich aplikace je snadná a s podrobnostmi se můžete obeznámit v odstavci Kokpity. Třetí skupina (jak jsem již výše napsal) se skládá z letadel, které se ve hře nenachází vůbec, ale CFS2 je naštěstí natolik otevřenou hrou, že není problém si do své hry vložit prakticky kterékoliv letadlo, jen když má složka s novým aeroplánem patřičné parametry. Z hlediska downloadů je stahování úplně nových letadel a jejich instalace o hodně pohodovější, než je tomu například u skupiny číslo dvě. V tomto případě totiž buď spustíte automatickou instalaci samotného letadla, nebo prostě jen překopírujete patřičnou složku na své místo. Letadla, která jsem zkoušel osobně, už měla ve svém vybavení vše potřebné, tedy i přístrojovou desku nebo alespoň její alias (je použit kokpit z jiného letadla). Byly to například P-47N Thunderbolt, P-400 Airacobra, P-51B Mustang, PBY-5A Catalina, P-61 Black Widow a další. Za zmínku určitě stojí možnost přidání i evropských letadel (Spitfire, Bf-109), a pokud někdo vytvoří evropské scenerie pro CFS2, bude co nevidět tato hra asi nejvšestrannějším simulátorem co znám.

Než tuto část o letadlech uzavřu, musím se ještě pozastavit nad určitým problémem. Jde o to, že někteří autoři u svých nových typů letadel trochu pozapomněli na určité detaily, a tak se může stát, že se tuhle nebude chtít nějakému letadlu vysunout přistávací hák a nelze pak korektně přistát na letadlové lodi. Nejčastějším defektem pak ještě bývá i nemožnost podvěšení zbraní, jako jsou torpéda nebo bomby, což je třeba u jedné verze Avengera nebo Devastatora problém více než podstatný. Co tedy dělat v takovém případě? Pokud upgradujete na lepší verzi letadlo, které je v CFS2 už vytvořené, doporučuji si adresáře zazálohovat, protože z podobného maléru by vás bez zálohy vysvobodila pouze reinstalace celé hry. Ovšem pokud tento problém namíchl před vámi už nějakého šikulu a ten vyrobil patřičný fix, určitě si ho můžete z archivu Dogfighteru stáhnout buď v sekci "Letadla" nebo "Různé", a máte rázem po starostech. Někdy se fixy objevují i jako součásti zipů se samostatnými misemi či kampaněmi.

 Kokpity
http://cfs2.dogfighter.com/library/Panels

Jak jsem již řekl, pokud jste upravili svůj CFS2 tak, že můžete létat i s jinak nedostupnými letadly, jistě vás teď bude zajímat, jak jim přidat kokpity, aby to vaše létání také k něčemu vypadalo. Pomoc je opět více než snadná - v této složce si jednoduše najdete patřičnou přístrojovou desku a po stažení z internetu dle instrukcí dodáte vaší novou texturu do správného adresáře. Toť vše, po opětovném spuštění CFS2 máte vybavený kokpit v celé své kráse. Samozřejmě se může stát, že narazíte na více kokpitů k jednomu letadlu. Co dělat v takovém případě? Zde to záleží asi jenom na vás - pokud je k dispozici nějaký preview obrázek, který by vám přiblížil dopředu, jak bude ve výsledku kokpit vypadat, vyberte si ten, který se vám bude zamlouvat více. Pokud taková možnost není, musíte to vyzkoušet osobně a rozhodnout se až pak.

 Skiny
http://cfs2.dogfighter.com/library/CFS2_Skins

O skinech už tady rovněž padlo nějaké to slovíčko. Co to tedy je? Jedná se vlastně o nové textury pro vaše letadla, kdy si dle libosti můžete zkrášlit své svůj oblíbený stroj. K zahození určitě nejsou kamufláže leteckých es, jakým byl například Charles MacDonald s 27 vzdušnými vítězstvími na letounu P-38 Lighting "PUTT PUTT MARU". Boyingtonův Corsair také určitě není k zahození - i jeho letoun totiž zdobí 27 vítězných japonských vlaječek. Já osobně ale dávám přednost takzvaným "noise artům", které ozdobí váš letoun nějakým tím obrázkem na čumáku. Asi nejvíce populární bývají spoře oděné slečny, které se velmi dobře vyjímají zvláště na P-400, P-47D a hlavně B-25D. Stačí si jen vybrat!

 Různé
http://cfs2.dogfighter.com/library/Misc_mods
Velmi objemná složka čítající skoro šest desítek souborů ke stažení. Jedná se o různá vylepšení a fixy. Ona vylepšení jsou už ale opravdu pro náročné hráče a puntičkáře, jako jsem třeba já. Například mě docela štvalo, že pokud jsem odtorpédoval loď a věděl, že jsem mířil dobře, zprávu o zásahu jsem se většinou dozvěděl až na konci mise. Pokud totiž dlouho okouníte kolem cizích lodí a zkoumáte svou úspěšnost zásahu, přímo si říkáte o notnou dávku flaku. Takže co podniknout, aby stačil jeden letmý pohled a bylo vše jasné? Problém se dá jednoduše vyřešit stáhnutím souboru "Oil slick", který, když ho aplikujete, po úspěšném zásahu torpédem do trupu lodě zařídí, že se na vodní hladině zobrazí černá skvrna od vyteklého oleje. To považuji za výtečný nápad a skvělou pomůcku. Dalšími úpravami můžete docílit většího kouře z komínů lodí, delší stopy od lodních šroubů nebo také lepšího ztvárnění dopadajících kulek a zbytků flaků na vodní hladinu. Obdobně lze modifikovat i vizuální zobrazení explozí od menších až po obrovské detonace. A co byste řekli na to trochu si zkrášlit svůj arzenál? Přesněji řečeno přidat na své bomby a torpéda motivující popisky ne zrovna vybraného slovníku. I to se totiž dá snadno zařídit, stačí jen chtít.

 Lodě
http://cfs2.dogfighter.com/library/Ships

Do nového (a podle slov autorů autentičtějšího hávu) můžete "obléknout" některé letadlové lodě. Konkrétně třeba japonskou Akagi nebo USS Essex.

 Zvuky
http://cfs2.dogfighter.com/library/Sounds

Rovněž zvuková stránka nezůstala opomněna, a tak vám už nic nebrání dopřát svým sluchovým buňkám kvalitnější zvuk motorů P-40, Avengera, Corsaira nebo P-38.

 Scenerie
http://cfs2.dogfighter.com/library/Scenery
Tyto downloady vám umožní použít v CFS2 nové scenerie, ať už zapadající do Pacifiku nebo nikoliv (třeba švýcarské Alpy nebo několik letišť z původního simulátoru CFS) Určitě se ale budou hodit při vytváření nových misí nebo ke hře těch misí a kampaní, které to ke své instalaci vyžadují.

 Utilitky
http://cfs2.dogfighter.com/library/Utilities
Zde naleznete funkční editory misí, pomocí nichž se můžete pokusit o vytvoření vlastních samostatných misí do CFS2. A pokud vám to ještě pořád nestačí, tak si můžete nainstalovat prográmek, který vám zobrazí textury jednotlivých letadel či lodí. Poté je můžete odeslat do editoru a vytvořit si své vlastní kamufláže.

 Závěr
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jak jste sami mohli posoudit, množství všech možných i nemožných věciček, které lze stáhnout a aplikovat do CFS2, je opravdu nepřeberné a jestli bude další tvorba přibývat takovou rychlostí jako tomu bylo doposud, těžko si představit, kolik těch možných přídavků do konce roku ještě vznikne. Do té doby stejně asi žádný jiný simulátor z prostředí Pacifiku a WWII nevyjde, takže budeme všichni neustále hrát CFS2 a dychtit po dalších a dalších addonech. Přeji vám proto všem mnoho nových zážitků s touto jedinečnou hrou, která se už nyní stala mezníkem druhoválečných leteckých simulátorů.

Bergy


Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva
Obrázek zdroj: tisková zpráva


Nejnovější články