Čím víc hráčů, tím víc cheaterů. PUBG řeší podvodníky a hackery
zdroj: tisková zpráva

Čím víc hráčů, tím víc cheaterů. PUBG řeší podvodníky a hackery

16. 1. 2018 16:02 | Téma | autor: Patrik Hajda |

No, není se moc čemu divit. Když vaši hru hrají miliony hráčů, nějací ti podvodníci se vždycky najdou. V případě PlayerUnknown’s Battlegrounds je číslo nečestných hráčů samozřejmě mnohonásobně vyšší, než u titulů s menší fanouškovskou základnou. Problém je o to větší, když je hra populární v Číně, kde je expertů na podvodný software mnoho.

Jak nyní vyšlo najevo, ještě před samotným vydáním plné verze PlayerUnknown’s Battlegrounds na konci minulého roku, učinil vydavatelský gigant kroky proti tvůrcům cheatovacích programů. Na jeho popud se čínské polici podařilo odhalit na třicet případů a bylo zatčeno celkem 120 lidí podezřelých z výroby a poskytování cheatů. Ty si od nich kupují běžní hráči, kteří následně vidí nepřátele skrze zdi, mají více zdraví nebo jsou neuvěřitelně přesní s odstřelovačkou.

To se samozřejmě nelíbí tvůrcům, vydavateli a ani poctivým hráčům, kteří píší tunu stížností na neférové prostředí u takto kompetitivní hry. Takovéto podvody jsou v Číně na denním pořádku, ale zákony k nim rozhodně nejsou lhostejné. Za výrobu a poskytování podvodných programů hrozí jejich tvůrcům pět a více let za mřížemi. Web Bloomberg uvádí, že v roce 2010 byl za tuto nezákonnou činnost udělen trest odnětí svobody dokonce na 9 let.

pubg cheaters zdroj: tisková zpráva

Tento web rovněž klade cheaterům za vinu i to, že PUBG nemá tolik aktivních hráčů, kolik by ve skutečnosti mohla mít. Alespoň tak si vysvětlují rozdíl v počtu prodaných kopií a počtu nových hráčů od 1. prosince loňského roku. Za měsíc a půl si hru pořídilo přes 5 milionů hráčů, ale počet těch aktivních ve stejném období vzrostl pouze o 131 tisíc. Cheateři jistě nesou část viny, ale nebudete to jediný problém.

V Bloombergu si rovněž posvítili na skladbu národností, které u hry denně vysedávají. Celý svět s přehledem válcuje právě Čína, kde jsou kompetitivní onlinovky a eSport obecně velice populární. Čína podle Steam Spy tvoří téměř polovinu všech hráčů, zatímco druhé USA se pohybují kolem pouhých 10 %. Zatočit tak s cheatery z Čínu je běh na dlouhou trať, která nejspíš ani nemá cíl. Ale pokud se Tencentu podaří alespoň část z nich eliminovat stejným způsobem, jak se jim to podařilo před Vánoci, možná si každý rozmyslí, jestli mu to za ten pobyt v chládku stojí.

pubg cheaters zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články