Chystá se zřejmě další Call of Juarez
zdroj: tisková zpráva

Chystá se zřejmě další Call of Juarez

25. 11. 2011 10:21 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Celkem překvapivé, že? Call of Juarez: The Cartel byla hra, která se opravdu nepovedla.

Nešlo ani tak o to, že jsme opustili klasické westernové prostředí, problémem byl fakt, že ta hra byla ve většině svých aspektů prostě špatná. Je tedy překvapivé, že to Ubisoft se sérií ještě nevzdává. Jednoznačně to ukazuje mail, který byl v rámci průzkumu rozeslán těm, kteří si Cartel synchronizovali s Uplay účtem.


Onou inkriminovanou částí dotazníku je prosba o vyplnění preferencí ohledně toho, co by hráči rádi viděli v dalších hrách ze série Call of Juarez. Mezi možnostmi, na něž hráči odpovídali, jak moc by se jim dané situace líbily nacházíme celkem slušné množství scén, které by nás vrátily do devatenáctého století. Kupříkladu ochrana ranče před útokem mexických renegátů, pistolnický souboj uprostřed městečka, obrana zlatého dolu, záchrana muže, který má být oběšen, obrana vlaku proti útoku indiánů apod.

Otázkou ale zůstává, zda si v Ubisoftu uvědomují, že primárním problémem proč Cartel vyhořel nebylo moderní prostředí. Byť si na něj mnoho hráčů stěžovalo, svět mexických drogových kartelů by mohl vytvořit atraktivní prostředí. Jenže to by se s ním muselo pracovat úplně jinak a s jinými herními prvky. Na druhou stranu, westernových her z dob, kdy jsme pod sebou ještě mohli zastřelit koně a ne motor je málo a budeme asi radši za každý další klasický western. Ale ani zasazení do minulosti hru nezachrání, pokud bude ve stejné podobě, jakou předvedl Cartel.

Nejnovější články