Call of Duty 2 a Quake IV oficiálně v češtině
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty 2 a Quake IV oficiálně v češtině

9. 11. 2005 21:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Šuškanda na tohle téma proběhla před pár týdny, když jeden nováček mezi online-shopy neudržel jazyk za zuby (jako ti zasvěcení, co o tom věděli dávno) a rozhodl se na nijak nepotvrzenou / neověřenou "bombastickou" nabídku nalákat masy zájemců, ale oficiálně je celá záležitost oznámena a uvedena na pravou míru až dnes - muselo se vyčkat na podepsání smlouvy mezi zahraničním vydavatelem Activision a domácím distributorem Cenega Czech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Tihle dva se vloni v září rozešli, pak u nás Activision zastupoval CD Projekt, ale nyní se vše částečně vrací do starých kolejí, za což Cenega může poděkovat hlavně svému majiteli, ruské firmě 1C, která má s Activision vřelé vztahy. Nicméně CD Projekt bude pokračovat s publikováním jejich dalších titulů též (viz například práva na The Movies, GUN, Tony Hawk American Wasteland aj.).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Cenega tedy ohlásila lokalizované verze aktuálních first-person stříleček Quake IV (79%) a Call of Duty 2 (91%). Obě hry mají vyjít někdy v prosinci (Update 10.11. - podle release-listu to konkrétně má být 5.12.) s českými titulky. Ty jsou (až na dořešení diakritiky/implementace) de facto hotovy, protože jejich základem se stanou "amatérské" překlady od Mrazíka, resp. Lagardereho, které původně měly být volně ke stažení z internetu, resp. u GameStaru. Nebýt téhle Čedičovy aktivity a jeho dohození těchto rychle připravených češtin Ceneze, asi bychom se obou titulů s nálepkou CZ dočkali až začátkem příštího roku.

Avšak zklamala obchodníky nasazená cena - ta je pro CoD 2 maloobchodně doporučena na 1299 Kč (na GameShopu zvýhodněných 1099 Kč) a pro Quake IV dokonce dělá 1499 Kč (GameShop 1299 Kč). Dříve avizovaných 899 Kč od onoho neseriózního prodejce (viz výše) se tudíž nekoná a cenový rozdíl oproti již dostupným sběratelským edicím obou her od CD Projektu za 1999 Kč (GameShop 1799 Kč) není tak propastný, jak by teoreticky mohl být. Po které z různých verzí těchto podzimních hitů sáhnete vy?

zdroj: PR, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články