Blizzard má s Overwatch velké plány v oblasti eSportů
zdroj: tisková zpráva

Blizzard má s Overwatch velké plány v oblasti eSportů

12. 5. 2016 11:23 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Před dvěma dny skončila otevřená beta multiplayerové střílečky Overwatch, kterou vyzkoušely miliony hráčů. Už teď se zdá, že úspěch hry je zaručený, a počítají s ním i v Activision (viz článek). Hra vychází 24. května pro PC, PS4 a Xbox One a v novém traileru tvůrci představují další hrdiny včetně Winstona či Widowmaker. Důležitější je ale výhled do budoucnosti hry v oblasti eSportů, kde by hra měla podle Blizzardu výrazně uspět.

Ani Blizzard ale nemůže čekat, že se z Overwatch stane eSpor hit automaticky a přes noc. Bez podpory sponzorů a především zájmu hráčů nemá titul šanci v širší konkurenci uspět. Jak se ale zdá, Overwatch bude mít oboje. Pro zájem hráčů je klíčové, aby bylo hru zábavné sledovat. To ani zdaleka nesplňuje každý titul, ale Overwatch se svým širokým spektrem hrdinů, jejich schopností a potenciálem pro výjimečné a zábavné situace, tuto podmínku splňuje. I v průzkumu, který dělala společnost Red Fox Insights, byl u komunity sledující eSporty o hru vyšší zájem.

Udržovat živou komunitu, což je další požadavek na dlouhodobě úspěšný eSport, by měla budoucí DLC, v jejichž rámci Blizzard do hry přidá zdarma nové hrdiny a mapy. Nakonec je tu ale i zájem sponzorů, který u Overwatche rozhodně je. Síť ESPN už oznámila, že s hrou počítá jako s jedním z budoucích pilířů eSportů. Důvodem je, že už nyní přijaly profesionální týmy Cloud9, Luminosity Gaming nebo Team Liquid novou střílečku od Blizzardu jako hru, do níž budou expandovat.

zdroj: Archiv

Už nyní jsou naplánované profesionální turnaje o finanční ceny. Pár dní po vydání jeden takový pořádá audio gigant Dolby - hráči si v něm rozdělí 10 tisíc dolarů. Dolby s Blizzardem spolupracuje blíž, protože Overwatch je první hra, která využívá jejich systém 3D zvuku Dolby Atmos pro sluchátka. Prozatím se zdá, že Overwatch má vše potřebné – atraktivní hratelnost pro pasivní sledování a podporu komunity, profesionálních týmů, vydavatele i sponzorů.

V novém příběhovém traileru se objeví pár známých záběrů z předchozích upoutávek, ale i spousta nových. V první řadě se představí Soldier:76 a někdejší velitel Overwatche Jack Morrison, který nyní působí jen jako tajemný maskovaný voják. Naznačená je i dějová linka Hanza a Genjiho, bratrů z japonského klanu Šimada, kteří stojí proti sobě, za což může z velké části fakt, že Hanzo bratra skoro zabil. A i když při obsazování bodů na mapách a eskortování payloadu na příběhu moc nezáleží, je hezké, že je vše ve hře nějakou zápletkou podložené.

Nejnovější články