Assassin's Creed IV přistoupí k pirátům „jako HBO“
zdroj: tisková zpráva

Assassin's Creed IV přistoupí k pirátům „jako HBO“

11. 3. 2013 16:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Od začátku vývoje Pirate Creed ...ehm, pardon, Assassin's Creed IV: Black Flag je jasné, že Ubisoft nechce kráčet cestou romantizovaných představ o pirátech. Tady nebude žádný papoušek na rameni, dřevěná noha, páska přes oko a „johohó, jdem si dát rum, kumpáni“. Potvrzují to nyní i slova Carstena Myhilla, lead content managera, který má za úkol dát jasný rámec celkovému stylu hry.

Myhill říká: „Máme fantastickou možnost, jak zobrazit piráty ve hře. Chceme se vyhnout klišé. Tedy věcem jako je chůze po prkně, papoušci a háky místo rukou. Naši piráti budou vypadat jako od HBO. Realisticky. To nám umožní redefinovat piráty v zábavním průmyslu. Už žádní piráti pro děti“. Zní to slibně. Odvolávání se na HBO je místě, protože ta dlouhodobě produkuje seriály, které si neberou servítky.

Nejčastěji skloňovaná je dnes Hra o trůny, ale faktem je, že HBO už léta dává vzniknout seriálům, které se snaží být dobově věrné ve všech aspektech, včetně násilí a sexu. Asi nejlepším příkladem je skvělý seriál Řím, který vystoupil proti hollywoodskému pohledu na antický Řím. Pokud by se tedy Ubisoftu zdařilo jen částečně dosáhnout takového efektu (nemůžeme si zase dělat přehnané naděje, určité limity pro hry tu stále jsou), mohlo by vzniknout pěkně drsné dílko.

Přitom samotní piráti dnes zažívají spíše odklon od dřívější popularity, která zasáhla zábavní průmysl po úspěchu prvních Pirátů z Karibiku – kteří zároveň potvrdili onu humornou karikaturu. Jenže podle všeho hráči nemají mořských dobrodružství dost. Potvrzuje to i Myhill. „Bezpochyby nám to potvrdil Assassin’s Creed III. Jeho námořní souboje ukázaly, že hráči by rádi viděli pirátskou hru a nemám pochyb o tom, že o tenhle titul bude zájem“.

Nejnovější články