Assassin's Creed III naštval Brazilce chybnou prezentací země
zdroj: tisková zpráva

Assassin's Creed III naštval Brazilce chybnou prezentací země

11. 12. 2012 10:55 | Téma | autor: Petr Poláček |

Přestože si dokážu představit, jak s „nějakým“ asasínem skáču z hlavy sochy Krista Vykupitele v Rio de Janeiru, v dalším velkém Assassin's Creed II titulu to asi nebude. Včerejší pozdvižení, které vyvolalo údajné prohlášení Bertranda Chaverota pro Techtudo, bylo plané – jako obvykle, chce se říci.

Ve zprávě, která se hlavně týkala rozhořčení brazilských hráčů z pochybné prezentace jejich země v jedné z misí z Assassin’s Creed III, bylo původně uvedeno, že se bude další díl v AC sérii odehrávat v Brazílii. Poté, co se ale internet rozdrnčel touto informací, vyšlo najevo, a nová podoba článku na Techtudo to reflektuje, že Ubisoft jen zvažuje nějaký webový projekt o Brazílii. Mnohem zajímavější tak v tomto kontextu je nesouhlasná reakce brazilských hráčů s tím, jak je jejich země prezentována v ACIII, kde jsou mise odehrávající se v Brazílii.

Hráče naštvalo zejména nadabování postav v portugalštině se silným americkým přízvukem, naprosto mimoňské oblečení lidí na ulici, stánky prodávající pirátské výrobky a další chyby. Internetový dav v Brazílii je sice rád, že Brazílie ve hře je, ale bohužel je vymodelována z pohledu cizince, čili se silným příklonem k různým stereotypům.

Není třeba dodávat, že za takovou prezentaci by nebyl rád nikdo. Kdyby měla být v ACIII třeba Praha nebo Česká Republika, a byla vidět jako země plná bláznivých taxikářů, kapsářů pivomilujících Švejků a zlodějských restauratérů, taky by se nám to asi nelíbilo. Ve hře typu Assassin’s Creed navíc podobné stereotypy vynikají o to více, že se celá série ohání snahou o realistické zpracování doby, reálií či událostí.

Škoda, že to platí jen na část historickou, ne už však na tu moderní. I když, zrovna Assassin’s Creed III má mnohem více problémů, a závažnějších, než je hotentoská prezentace Brazílie v několika misích. A pokud jde o to, kde se bude další AC titul odehrává, to je v této chvíli v zásadě stejně jedno, jaký bude příběh další Call of Duty hry....

Nejnovější články