13. číslo papírového časopisu Doupě plné změn
zdroj: tisková zpráva

13. číslo papírového časopisu Doupě plné změn

16. 1. 2006 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco CD Action skončil hned po prvním čísle a Zvelebilův GameON je na pokraji záhuby (nevyšlo vánoční rozšířené číslo ani s ním vydavatelství údajně dál nepočítá), jiný mladík na poli herních časopisů si prošel dětskými nemocemi a vkročil do nového roku plný elánu i s velkými změnami.

news zdroj: tisková zpráva Ano, hovoříme o papírovém magazínu Doupě za výhodných 29/79 Kč, kam postupně přešli ti nejschopnější lidé z webové odnože s cílem vytvořit (jediný) multiplatformní plátek. Jeho 13. číslo dorazí na stánky již zítra a dle slov autorů by mělo být inovované po všech směrech - rozšířením počtu stran ze 100 na 116, lepenou vazbou, lepší obálkou, překopaným designem i definitivním zbouráním dělení na PC a konzole.

Jak je patrné z obálky, obsahu vévodí desetistránkový Xbox360 speciál zabývající se samotnou konzolí (viz úryvek níže) a startovními tituly. S tím souvisí tématický článek, který se pochopitelně nemůže věnovat ničemu jinému než výhledu na nadcházejících dvanáct měsíců očima hráče. Mezi recenzemi nechybí nic podstatného z vánoční sezony (např. Prince of Persia Two Thrones, Stubbs the Zombie, Letopisy Narnie, Neuro Hunter, Gene Troopers + Shadow of Collosus a Resident Evil 4 pro PS2) a za nalistování stojí i bonusová zóna kvůli rozhovoru s překladatelkou Divoškou Jájou. V hardwarové rubrice se zase odborník z Computeru zaměřil na nejnovější generaci grafických karet od ATI včetně vlastních testů.

    Mohu začít například tím, že - zcela dle předpokladů - je hraní na Xboxu 360 návykovou záležitostí. Jinými slovy, pokud jste hráči a máte konzole rádi, potom se vám bude od Xboxu 360 těžko vracet ke starým konzolím. Jakmile jednou vyzkoušíte obraz ve vysokém HDTV rozlišení, navíc nabízejícím větší herní světy s vyššími počty postav a okořeněný záplavou nejmodernějších grafických efektů, nebude se vám chtít vracet od nové generace her zpátky. [...]

    Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

    K dojmu z hraní na Xboxu 360 patří již samotný vzhled přístroje a jeho ovladače. Obojí je elegantně zaoblené, moderní mléčná barva podtrhuje futuristickou stylovost. Ovladač je o něco menší a lehčí než v případě prvního Xboxu, pořád je ovšem mohutnější a drží se o něco lépe než Dual Shock 2 u Playstation 2. Chytře jsou rozděleny vrchní dvojice shiftů, jelikož ty spodní jsou zpracovány formou širokých "pistolových spouští", takže nemůže dojít k nechtěnému přehmatu či záměně. Dalším plusem ovladače je promáčknutý povrch analogových páček, z nějž vám při hraní prst nesklouzne (jako se to děje u vypoulených kloboučků na PS2 ovladači)... [více v Doupě 13]
Jedinou šmouhou na Doupěti 13 je podle šéfredaktora Kamila Grice absence slíbené plné hry Caesar III, která se nestihla dojednat s distributorem včas, ale měli byste se ji dočkat v únorovém čísle. V tom aktuálním to kompenzuje přibalení FPS Kreed (62%, 2003, kdysi nazývaná konkurencí DOOM 3) v kompletní lokalizaci, plus volně stažitelná humorná RTS SWINE.
zdroj: Doupe

jd

Nejnovější články