Více o Four Horsemen of Apocalypse
zdroj: tisková zpráva

Více o Four Horsemen of Apocalypse

5. 2. 2003 22:22 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Kniha Zjevení nastoluje mnoho otázek.

Tyto otázky se týkají života a smrti. Života a smrti nás všech. Nejen tato část Bible se stala inspirací pro mnohé tvůrce her, ale právě tato část Bible se stala inspirací pro skupinu 3DO, která pro vás připravuje hororovou akční hru s názvem Four Horsemen of Apocalypse (FHoA). Ne, že by kniha Zjevení sama o sobě nebyla už tak dosti hrůzostrašná, ale aby svět, do kterého vás autoři hry přivedou byl co možná nejtajemnější, prostudovali ještě mnoho jiných knih také o Satanovi, Pekle i démonech všeho druhu.

Hráč dostane roli archanděla Abaddona, který musí v rámci svého boje proti čtyřem zkázonosným jezdcům nalézt tři "Vyvolené" smrtelníky, Bohem obdařené zvláštními schopnostmi (více zde nebo zde). Než se jejich síly spojí, musí je Abaddon ochránit. Jenže jenom je najít by bylo příliš jednoduché. Vy je navíc budete muset přesvědčit, aby začali věřit Bohu. Možná se některým z vás, kteří jste Bibli četli, bude zdát zvláštní, proč volba padla zrovna na Abaddona, který je mnohdy většinou vykladačů Bible považován spíše za démona. Existuje však pár věřících, kteří mu přisuzují roli padlého anděla ve službách božích střežícího vchod do Pekla. V příběhu hry bude Abaddon také padlým archandělem, který není vítán v Nebi, ale stejně tak není vítán ani v Pekle. Ve Zjeveních jsou zmíněni celkem čtyři archandělé Ti se ve hře však neukáží dříve než před posledním soudem. Příběh FHoA se odehrává během rozlomení prvních čtyř ze sedmi pečetí (viz Zjevení 6).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

S FHoA se podíváte na nejrůznější foto-realisticky ztvárněná místa, a to jak z normálního nám známého, tak z budoucího post-apokalyptického světa. Dostanete se ale také do samotného Pekla. Co se týče zbraní, v průběhu hry bude Abaddon postupně vybaven dvěma brokovnicemi, samopaly, jakousi sečnou zbraní, se kterou bude nepřátelům stínat hlavy a nakonec také s blíže nespecifikovanou VBG (Very Big Gun). Na boj zblízka mu poslouží především meče. Na začátku bude vybaven dvěma Svatými meči, ale v průběhu se dostane ještě k dalším velice mocným, zpravidla magickým a obzvlášť smrtícím kouskům. To vše budete moci použít na ohavné a dosti unikátní kreatury a démony. I když bude vedle příběhu důležitou součástí hry také boj, čeká vás i mnoho objevování, diplomacie, puzzlů a získávání nových věcí (munice, zbraní, relikvie, ad.). Určité výhody vám poplynou i ze sbírání ztracených duší nebo duší padlých nepřátel.

Do vývoje Four Horsemen of Apocalypse jsou mj. zainteresováni také umělci Simon Bisley, Stan Winston a Dave DeVries. Hra je vyvíjena pro PC i konzole, přičemž rozdíly mezi jednotlivými verzemi by měly být minimální. Ty hlavní se budou týkat pouze ovládání a určitých specifických vlastností každé z platforem.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články