The Great Escape - velký útěk z věznice
zdroj: tisková zpráva

The Great Escape - velký útěk z věznice

2. 4. 2003 23:23 | Dojmy z hraní | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco nás odchoval každý rok na Vánoce pohádkový příběh Mrazík, jinde ve světě má obdobnou popularitu film The Great Escape popisující události 2.

světové války a snahu jistých válečných vězňů dostat se ze svého vězení a uniknout tak jisté smrti. Lidé, kteří si tento film oblíbili, budou mít jedinečnou šanci prožít totéž co jeho hrdinové v připravované hře stejného názvu. Právě z ní vám dnes přinášíme sadu nových obrázků a také jeden filmeček (4 MB nebo 10 MB, DivX) kombinující části ze hry se stejnými úseky z filmu. To, že je hra tolik inspirována filmem, samozřejmě ale neznamená, že by tím měli být nějak biti ti hráči, kteří tento film v životě neviděli.

Hra bude obsahovat všechny klíčové scény filmu a také tu finální, kdy se na motocyklu vězni řítí skokem přes oplocení věznice. Představí se vám zde čtyři hlavní postavy - McDonald, původem ze Skotska, ale umí mluvit i německy; australský továrník Sedgwick, jehož doménou je ničení všeho možného; kapesní zlodějíček Handley; a také Hilts (ve filmu ztvárněný Stevem McQueenem) - všichni jsou to vlastně letci sestřelení při bombardování Německa. Aby byli hráči neznalí filmu uvedeni do příběhu, dozvědí se vše potřebné hned v úvodu hry. V jejím průběhu pak budete postupně seznamováni s dalšími okolnostmi příběhu prostřednictvím filmečků mezi jednotlivými levely.

Obrázek Obrázek Obrázek
nové obrázkykompletní galerie

The Great Escape bude vybavena 19 misemi během kterých budete moci ovládat každou z výše uvedených postav zvlášť. Každý level je v podstatě na některou z postav fixován. Tvůrci si prý dávají velice záležet na variabilitě misí. Budete se tedy nenápadně plížit za zády stráží, využívat všech možných metod na odvedení jejich pozornosti, ale stejně tak bude docházet k různým potyčkám se zbraní v ruce, soubojům a jiným akcím, při kterých budete moci použít několik různých vozidel (džíp, vůz na pohonné hmoty, letadlo, taxi a také motocykl). Navíc budete muset často pronásledováni zuřivými strážci a jejich psy prchat, co vám nohy stačí. Hra bude vesměs dosti lineární, ale budete mít možnost řadu úkolů vyplnit různým způsobem. V některých situacích můžete využít také pomoc jiných vězňů ve hře se vyskytujících.

Možná vás napadne, že The Great Escape se svým tématem podobá jinému titulu, který nese název Prisoner of War. Jeden z tvůrců TGE dříve pracoval na PoW a může tedy potvrdit, že jde o zcela odlišné hry. Zatímco PoW je výhradně špionážním titulem odehrávajícím se uvnitř vězeňských táborů, TGE v sobě nese navíc řadu akčních prvků, bude obsahovat souboje a kromě toho se v mnoha případech odehrává i mimo věznice. Vydání The Great Escape je naplánováno na léto.
zdroj: CVG, 3DGamers

korgull

Nejnovější články