Vývojáři Sword Coast Legends chystají spoustu bezplatného obsahu
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři Sword Coast Legends chystají spoustu bezplatného obsahu

30. 10. 2015 19:11 | Preview | autor: Adam Homola |

Poměrně netradiční RPG hra na pána jeskyně Sword Coast Legends už vyšla před několika týdny a jakkoliv se u určité cílové skupiny trefila, některé fanoušky Dungeons & Dragons solidně naštvala a nebo minimálně zklamala. Alespoň to tvrdí sami tvůrci, kteří si prý plně uvědomují obě dvě skupiny hráčů a hodlají dostát svým slibům a udobřit si i ty nespokojené. V plánu je proto několik aktualizací, přičemž všechny dostanete zadarmo, včetně té první která vyšla už dnes.

Jako první na řadě je update The Pumkin Patch, tématicky laděný k aktuálnímu Halloweenu a šílenství kolem dýní. The Pumpkin Patch vyšel dnes a přidal do hry novou hřbitovní oblast Liars' Night s více než 35 objekty pro Dungeon Mastera a novou výbavou pro hráče. Zajímavé je také přidání možnosti posunout obrazovku najetím myši na její okraj (lze to vypnout), což je funkce, nad kterou byste asi neměli ani přemýšlet a ve hře ji prostě automaticky mít. Sword Coast Legends ji ale přidává až po vydání, takže nakonec lepší pozdě, než-li vůbec.

Nově vás bude tábor dobrodruhů automaticky léčit, úkoly vyžadující sesbírání předmětů na uživatelském rozhraní už konečně ukazují "nalezeno x z x" a přibyla i klávesa pro vycentrování kamery na hráče. DM navíc mohou zdvojnásobit délku konverzačních textů použitých v úkolech. A vedle výše uvedeného nesmíme zapomínat ani na spoustu oprav bugů.

zdroj: Archiv

Tolik k The Pumpkin Patch. Dalším na řadě je první komunitní balíček. Ten dorazí do hry v týdnu začínajícím 9. listopadem a jednou z hlavních novot bude odemčení stromu schopností společníků hráčům. Chystá se také nová venkovní oblast Nature Set s více než 150 předměty pro DM. Hráče jistě potěší možnost změnit zaměření a schopnosti postav (respec), větší počet dostupných schopností u monster, spousta oprav chyb a dalších úprav.

Druhý komunitní balíček se ve hře objeví v týdnu počínající 30. listopadem a v něm tvůrci slibují vyřešení ninja lootingu v multiplayerových hrách, včetně nové hratelné rasy Drow Elves. Dungeon Masteři dostanou možnost umisťovat po úrovních vizuální efekty (například kouř, oheň, apod.) a počítá se také s revizí a vylepšením pravidel pro smrt, zabití celé party apod.

Opět přibude i nová oblast vesnice a s ní související předměty pro DM, navíc s možností dát NPCčkám ambientní text a možnost měnit náhodné interiéry na každé "dlaždici". Plus opět opravy bugů. No a posledním zatím oznámeným updatem je Rage of Demons. Ten na své datum vydání zatím pořád čeká, ale přidá do hry nové dobrodružství odehrávající se v rámci stejnojmenné příběhové linie v D&D.

S tím souvisí nové tématické prostředí i objekty, nová hratelná rasa Tieflings, nové příšery pro DM, další hratelná třída vybraná na základě přání komunity. Rage of Demons bude obsahovat také možnost použít hráčem vytvořené postavy jako společníky v příběhovém módu a možnost hráče ovládat pohyb postav pomocí kláves WSAD. Jak vidno vývojáři toho pro Sword Coast Legends chystají hodně. Jestli to hra skutečně potřebuje, nebo si vystačíte se základní verzí, se dozvíte v naší víkendové recenzi.

Nejnovější články