Velení vojskům v Bladestorm: The Hundred Years War
zdroj: tisková zpráva

Velení vojskům v Bladestorm: The Hundred Years War

9. 8. 2007 20:20 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Historická mlátička od autorů Dynasty Warriors vás postaví do čela armády žoldáků, která dobývá hrady.

Japonští KOEI chystají mix strategie a mlátičky Bladestorm: The Hundred Years War, která se od série Dynasty Warriors bude lišit jednak přiblížením skutečného konfliktu a především možností ovládat celé skupiny vojáků, ať už to budou pěšáci s meči, lučištníci nebo kavalérie (viz starší článek). Ve hře se zhostíte role žoldáka, který si vybírá mise podle toho, kdo víc zaplatí: proto budete bojovat jednou po boku Angličanů, hned poté zase Francouzů. Na začátku si zvolíte pohlaví, obličej a hlas vašeho hrdiny, načež se ocitnete v baru, který funguje jako váš domov a kde můžete kupovat zbraně, najímat nové vojáky, získávat od návštěvníků nové informace anebo se skrze barmana pouštět přímo do bitev.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ty sice probíhají v reálném čase, ale pokaždé můžete provést jen několik manévrů, po čemž následuje třicetivteřinová pauza, kdy táhne nepřítel a vám nezbývá než se bránit nebo přepnout na ovládání jiné skupiny. Každý z vojenských pluků se vyznačuje základním útokem (např. šermováním) i alternativním, jako např. možností udeřit nepřátele štíty. Pokud sesekáte dostatek protivníků, získáte power-up nazvaný jednoduše Bladestorm!, s nímž se vaše vojsko pohybuje rychleji a útočí s větší úspěšností.

zdroj: Archiv


Bojiště ve hře představují rozlehlá luka, opevnění, hrady i kempy, přičemž některé z nich budete mít přímo za úkol dobýt, u jiných vás to jen posilní: vyplatí se ale získat vše, co potkáte. Jednotka vás poslouchá na slovo a dělá totéž, co vy. Abyste třeba dobyli pevnost, musíte přemoci jejího vůdce, kterého většinou doprovází menší armáda. Taktika je jednoduchá: pokud se vyzbrojí mečem, nesmíte na něj poslat lučištníky, ale jízdu apod.

Demo Bladestorm: A Hundred Years War je k dispozici na PS Network, hra jako taková vyjde až koncem roku pouze pro PS3.
zdroj: GS, IGN, 1UP

levis

Nejnovější články