V pátek začne v Homefront: The Revolution boj o Filadelfii
zdroj: tisková zpráva

V pátek začne v Homefront: The Revolution boj o Filadelfii

18. 5. 2016 18:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Po dlouhém a strastiplném vývoji je akce Homefront: The Revolution u konce. Hra už vyšla v Americe a 20. května, tedy tento pátek, vyjde ve zbytku světa. K té příležitosti si připravili vývojáři trailer a informace o Expansion Passu, který do hry po vydání přidá nový obsah. Bitva o Filadelfii může začít, pokud na ni máte v novém Homefrontu chuť.

Vývojáři a vydavatel Koch Media na Homefront: The Revolution nenahlíží jako na pokračování jedničky, ale sami v tiskové zprávě napsali, že jde o reboot celé značky. Nakolik se jim reboot podařil teprve uvidíme, nicméně startovní pozici nemá hra zrovna nejlepší, vzhledem k silné konkurenci jiných aktuálních titulů s větším mediálním pokrytím.

Nicméně fanoušci, kteří by si chtěli nový Homefront koupit se vším všudy, tedy i s Expansion Passem, se mohou těšit na prý až 30 hodinovou singleplayerovou kampaň a následná DLC. Ta vyjdou v rámci tří samostatných balíčků.

zdroj: Archiv

Ten první ponese název The Voice of Freedom, druhý Aftermath a oba vyjdou ještě letos. Třetí a poslední se dostaví někdy v průběhu příštího roku pod názvem Beyond the Walls. Dalšího obsahu po vydání se hra dočká v rámci online kooperativní režimu Resistance Mode. Ten bude obsahovat po vydání šest misí, ale krátce poté ho vývojáři rozšíří o další mise, které budou dostupné zdarma, bez nutnosti cokoliv platit a kupovat si Expansion Pass.

Homefront: The Revolution nevypadá zle, ale za sebe říkám, že mi vývoj hry přijde zajímavější, než to, co nám v posledních týdnech a měsících prezentují tvůrci v rámci marketingové kampaně. Hra jde navíc proti Doomovi, který si z většiny recenzí odnáší poměrně vysoké známky a mediální prostor se obrací spíše jak k novince od id Softu, tak k žánrově vzdálenějším Overwatch, Total War: Warhammer a dalším aktuálním hrám.

První zahraniční recenze navíc naznačují, že se na titul asi velice rychle zapomene. Na Metacriticu je zatím recenzí málo, ale průměrné Metascore 57 ze 100 žádnou slávu nenaznačuje. Což je škoda, protože jednička sice taky nebyla žádný zázrak (Metascore 70), ale měla něco do sebe a špatný nebyl ani multiplayer.

Nejnovější články