V battle royale SOS zažijete to samé, co účastníci televizní reality show Kdo přežije
zdroj: tisková zpráva

V battle royale SOS zažijete to samé, co účastníci televizní reality show Kdo přežije

12. 1. 2018 16:28 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Znáte ten pořad, že? Kdo přežije, neboli Survivor, ve kterém se namakaní chlapáci a polonahé supermodelky vydají na tropický ostrov, kde se snaží získat imunitu, aby nebyli při dalším hlasování vyřazeni. Jejich nejsilnější zbraní však nejsou svaly nebo bujné poprsí, nýbrž komunikativnost. A podobně tomu je i v unikátní battle royale hře SOS.

Ale nepředstavujte si hned další klon PUBG, Fortnite a podobných. SOS jde zcela odlišným směrem. Už jen počet účastníků se vymyká – na ostrov La Cuna je vysazeno pouhých 16 účinkujících. Ti mají přesně 30 minut na to, aby se dostali z ostrova. Co se s ním potom stane, je záhadou. Vybuchne sopka? Potopí se? Přiletí ufoni?

Možná nastane nekonečná noc, během které ostrov zaplaví děsivá monstra. Tuhle část si cucám z prstu jen částečně, protože v SOS vás netrápí jen ostatní účastníci, ale i podivné obludy. S těmi si navíc musíte poradit pouze se zbraněmi nablízko či pomocí palných zbraní na krátkou vzdálenost. Na nějaké odstřelování z travnatého pahorku si rovnou nechte zajít chuť.

zdroj: Archiv

Ale zatímco s monstry to nejde jinak než po zlém, s lidmi může být rozumná řeč. A to je také největší rozdíl oproti aktuálním battle royale hitům. Protivníky si klidně vyvražděte, ale v takovém případě dost možná nevyhrajete. Vaším cílem totiž není zůstat jako poslední na mapě. Vy musíte najít pradávný artefakt, následně si světlicí přivolat helikoptéru a včas uniknout. A teď pozor: helikoptéra pojme až tři účastníky.

Co to tedy znamená? Křehká spojenectví! Hru prakticky nemůžete hrát bez mikrofonu, protože pěsti, nože a pistole sice umí říct své, ale skutečný hlas člověka, jeho vyjadřovací schopnosti a um vyjednávat vás mnohem častěji dostanou tam, kam potřebujete. Každý má nějaké informace o ostrově, a každý má tedy co nabídnout. Utvořte tým s lidmi, kterým důvěřujete, společně nalezněte artefakt, a pak jim všem pěkně vrazte kudlu do zad. Klidně doslova! Z ostrova se sice mohou dostat tři, ale taky jeden. Koneckonců, je to show pro diváky, a u těch má největší úspěch pořádný parchant.

„Je tu jedna streamerka, která vyhrává častěji než ostatní a téměř pouze pomocí sociálních schopností. Prostě si jen dělá přátele a poštvává je proti sobě. Měla v partě dva infikované členy a nabízela jim jeden protijed. Přiměla je rozdat si to v rap battlu a vítěze vyléčila,“ říká kreativní ředitel Outpost Games Ian Milham.

SOS si totiž prošla uzavřenou betou, takže se na YouTube dá najít pár záběrů z hraní. Očividně jde o ranou vývojovou fázi, protože hře chybí taková ta vyleštěnost. Na druhou stranu, na vyzkoušení nebudete čekat dlouho, protože SOS vychází již 23. ledna na Steamu v early accessu za 30 eur.

Nejnovější články