Unikátní postavu Cho'Galla musí v Heroes of the Storm ovládat dva hráči
zdroj: tisková zpráva

Unikátní postavu Cho'Galla musí v Heroes of the Storm ovládat dva hráči

18. 11. 2015 19:25 | Preview | autor: Adam Homola |

Unikátní dvouhlavý hrdina Cho'Gall rozšířil plejádu už tak unikátních hrdinů v Heroes of the Storm počínaje dneškem a jde zatím o bezkonkurenčně nejdivnější (nejzajímavější?) postavu. Ne ani tak tím že by šlo o obrovského ogra se dvěma hlavami, ale tím, že jde o postavu ovládanou dvěma hráči. Po The Lost Vikings, kdy jeden hráč ovládá tři postavy, nám tak Blizzard servíruje pravý opak. Co hráč, to jedna hlava, a je na vaší komunikaci s vaším parťákem, abyste obra zvládli.

Pokud se vám domluva podaří, budou mít nepřátelé co dělat. Cho'Gall má totiž bezkonkurenčně největší počet životů a rozdává poškození, o kterém se ostatním hrdinům jen sní. Jenže, pokud nedokážete s kolegou spolupracovat, veškerý potenciál hrdiny přijde nazmar a vy se stanete jednoduchým cílem. Cho'Gall funguje jako dvě postavy samozřejmě jen částečně. Člověk hrající za Cho ovládá pohyb hrdiny a je bojovníkem, zatímco Gal je mágem.

Kam tedy Cho'Gall jde, záleží jen a pouze na úsudku hráče ovládajícího Cho. Je na něm, aby trefil správný moment kdy zaútočit, kdy se stáhnout a kdy se přesunout do lepší pozice. Oba hráči se pochopitelně nepřetahují o jednu sadu schopností a stejný cooldown, ale každý má to své, přičemž u některých schopností je spolupráce obou naprosto nezbytná.

První schopností Cho je Surging Fist, kdy útok pěstí nejdříve "nabije", a pak vyletí rychle dopředu s napřaženou rukou. Koho cestou trefí, toho odrazí o kus dál. Surging Fist lze použít pro dorážení nepřátel, odstranění hrdinů například z políčka, kde se zrovna zabírá pokořený boss apod. Stejně tak lze s napřaženou pěstí prchnout - pokud vám na paty dýchají nepřátelé, tak pěst jednoduše za chůze nabijete a pak vyletíte vstříc základně.

zdroj: Archiv

Druhou schopností Cho je Consuming Blaze, během kterého v poměrně široké oblasti kolem Cho'Galla pálíte všechny hrdiny a miniony. Během hoření nepřátelského hrdiny navíc dostáváte zpátky život, takže se ještě vyléčíte. Rune Bomb je třetí schopností Cho, k níž potřebujete i Galla. Cho vyhodí kutálející se bombu určitým směrem, ale je to právě Gall, který ji musí detonovat. V tom tkví opět velký potenciál pro zpackání skvělého útoku, ale na druhou stranu lze Rune Bomb sejmout klidně několik hrdinů najednou. Záleží jen na domluvě a pozornosti obou hráčů.

První heroickou schopností Cho je Hammer of Twilight - obrovské kladivo s velkým útokem, omráčením apod.. Druhou schopností je pak už zajímavější Upheaval, která v dané oblasti přitáhne všechny nepřátele přímo k Cho'Gallovi. A následovat může třeba pěst nebo některá ze schopností Galla...

Jak už bylo řečeno, tak kouzelník Gall má svoji vlastní sadu schopností. První je Shadowflame: skillshot který vystřelí temnou magii určitým směrem. Shadowflame není nijak zvláštní ani extra účinný, ale má velice malý cooldown, takže ho můžete kouzlit poměrně často a nepřátele s ním nakonec uhlodat. Druhou Gallovou schopností je Dread Orb. Hopsající magická koule, která třikrát poskočí určitým směrem a způsobí damage všemu, čeho se cestou dotkne.

zdroj: Archiv

Gall si může vzdálenost i mezery mezi hopsnutími určit při zakouzlení sám, tudíž lze schopnost využít jak na blízko, tak i na širší situace v boji. Hurry up, oaf! je schopností na klávese "z", s jejíž pomocí Cho'Gall nastartuje a podobně jako The Lost Vikings chvilku dokáže sprintovat velice rychle. První heroickou schopností Galla je Shadow Bolt Volley, tedy velká salva temné magie. Druhou pak Twisting Nether, kdy kolem Cho'Galla vyvoláte kruh temné energie. Ta všechny zpomaluje a po druhé aktivaci vybouchne.

A stejně jako je divný sám Cho'Gall, je velmi nestandardní i způsob, jak ho získáte. Jestliže máte našetřené zlaťáky nebo reálné peníze, tak na ně můžete rovnou zapomenout. Cho'Galla si zatím nekoupíte. Automaticky ho dostanou všichni návštěvníci letošního BlizzConu včetně majitelů virtuálního lístku. Vedle toho lze nového hrdinu získat hraním za Cho nebo Galla s člověkem, který Cho'Galla už má. Pokud takto v roli jedné z hlav vyhrajete dva zápasy, Cho'Galla dostanete za odměnu. Koupit půjde až po skončení speciálního "šířícího" eventu.

Malá odměna je připravená i pro hráče vlastnící Cho'Galla: stačí vyhrát čtyři zápasy jako Cho nebo Gall společně s někým, kdo hrdinu nemá a dostanete jednorázovou finanční injekci v hodnotě 2200 zlaťáků. Pomáhat hráčům, co hrdinu nemají, můžete při tom pořád. Cho'Gall se tak bude Nexem šířit jako virus, dokud ho nebudou mít prakticky všichni. Jak se za tohohle dvouhlavého obra hraje, můžete vyzkoušet už ode dneška - pokud ho vyhrajete, nebo jste byli na Blizzconu či si koupili virtuální lístek.

Nejnovější články