Uncharted: The Lost Legacy představí dvojici velmi odlišných hrdinek
zdroj: tisková zpráva

Uncharted: The Lost Legacy představí dvojici velmi odlišných hrdinek

22. 3. 2017 14:28 | Preview | autor: Adam Homola |

Spekulace založené na prosincovém oznámení Uncharted: The Lost Legacy se díky informacím od vývojářů ze studia Naughty Dog začínají pomalu potvrzovat. Hra přinese nový příběh odehrávající se necelý rok po událostech čtvrtého dílu. Nathan Drake si dá tentokrát opravdu pauzu a v hlavní roli budou dvě dámy: Chloe a Nadine. The Lost Legacy bude samostatná hra, k jejímuž spuštění nebudete potřebovat Uncharted 4, ale počítejte s tím, že bude také podstatně kratší. Na druhou stranu má být, alespoň podle vývojářů, delší než DLC Left Behind pro The Last of Us.

To by mohlo v praxi znamenat třeba něco kolem čtyř, pěti hodin, když se herní doba Left Behind podle recenze Jirky Pavlovského lehce přes dvě hodiny, což potvrzuje i How Long to Beat. Z prvních pořádných informací zveřejněných na PlayStation Blogu to skutečně vypadá, že Uncharted: The Lost Legacy nebude jen přímočará akční jízda, kterou projedete za chvilku. Do prozkoumávání vás hra sice nutit nebude, ale zároveň nabídne prý ty největší úrovně, jaké jsme kdy v sérii Uncharted viděli.

V nich bude vedle jasné cesty kupředu také spousta jiných, více či méně viditelných odboček se spoustou skrytých pokladů, s lezením, enviromentálními hádankami, plížením a pestrým prostředím. V oznamovacím videu jsme sice viděli jen velké a válkou poznamenané město, ale dočkáme se i husté džungle, vysokých hor a starodávných chrámů.

Velké úrovně s sebou nesou také velkou úroveň svobody, což platí nejen pro prozkoumávání, ale také pro souboje. Bez nich by se žádné Uncharted nejspíš neobešlo a The Lost Legacy nebude výjimkou, byť si na své přijdou i pacifisté. Vývojáři potvrdili, že některé z nich půjde přeskočit tak, že poblíž stojící skupinku nepřátel jednoduše obejdete. Nebo můžete vytáhnout nový přírůstek do arzenálu – pistoli s tlumičem – a začít na nepřátelích pracovat nejdřív potichu.

Uncharted: The Lost Legacy

Rozšířené stealth možnosti tak dělají z The Lost Legacy mnohem lákavější hru pro všechny, kterým se klasické střílení z krytu, tak časté v každém dílu Uncharted, poněkud přejedlo. Ve hře ale chybět nebude a když na střílení dostanete chuť, jednoduše nepřátele neobejdete, pustíte se s nimi do křížku a můžete na ně hodit třeba i C4 známou z multiplayeru.

Podobně jako střílení patří k sérii Uncharted neodmyslitelně také rozmáchlé akční scény. Ty zde také chybět nebudou, byť si vývojáři detaily schovávají ještě pro sebe. Pro změnu se ale trochu rozpovídali o ústřední dvojici a jejích motivacích. Chloe Frazer a Nadine Ross totiž nejsou zrovna kamarádky a jde spíše o protipóly, které spojí hledání vzácné relikvie Tusk of Ganesh.

Uncharted: The Lost Legacy

Tu má u sebe válečný magnát Asav a z ruky ji jen tak nevydá. Cesta za relikvií ale nebude jednoduchá už jen kvůli osobnosti obou protagonistek. Zatímco Chloe je spontánní a impulsivní, Nadine jede podle jasně daných pravidel a ke všemu přistupuje velmi prakticky. Obě hrdinky jsou zde navíc v pozicích, na které nejsou zvyklé, ale obě se vzájemně potřebují a byť se zrovna v lásce nemají, musí spolupracovat. Jakou příběhovou či alespoň dialogovou dynamiku z toho tvůrci vykřešou, uvidíme za pár měsíců.

Hra je sice podle oficiálního PlayStation Blogu pořád v raných fázích vývoje, ale zahrát bychom si ji měli ještě letos, samozřejmě exkluzivně na PlayStation 4. Nové video z Uncharted: The Lost Legacy zatím tvůrci z Naughty Dog nevydali, tak se můžete podívat alespoň na několik nových obrázků v galerii na kartě hry, nebo si připomenout stealth postup v podání hlavní hrdinky Chloe Frazer na videu z prosince minulého roku.

Nejnovější články