Tvůrčí jiskra z onlinovky Lego Universe
zdroj: tisková zpráva

Tvůrčí jiskra z onlinovky Lego Universe

2. 11. 2009 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Když se panáček rozpadne na kostičky, neznamená to ještě, že vyprchá jeho kreativita. + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva O onlinovce Lego Universe (dříve známé pod kódovým označením Lego MMO) se mluví už několik let, její vývojáři z NetDevil se ale v posledních měsících ozývají stále častěji a podle posledních odhadů by měli mít hru hotovou zhruba v půlce příštího roku - na důkaz toho ostatně její současnou verzi předvedli hrstce vybraných herních publicistů.

Jejich dojmy lze shrnout zhruba tak, že Lego Universe rozhodně nebude nic pro zaryté fanoušky hardcore onlinovek, protože jde především o hru dětskou - její největším lákadlem je samozřejmě integrace celého dlouholetého katalogu Lega a možnost stavět si z kostiček své vlastní postavičky i světy. Asi tak, jako kdybyste vytáhli skříně s hračkami z krabice a náhle si k sobě pozvali dětské kamarády ze všech koutů světa.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jako první si vytvoříte tzv. Lego Digital ID a postavičku, což vzhledem ke stovce nabízených hlav, tváří a těl může být záležitost na několik hodin. Už tady si také všimnete ukazatele "tvůrčí jiskry" neboli jakéhosi pomyslného života všech postaviček, které ve světě Lego Universe nikdy nezemřou. Sice se třeba rozpadnou na kusy, ale vždy a pokaždé se znovu narodí - a jejich hráči za dočasnou smrt zaplatí nanejvýš ztrátou pár zlatých mincí.

Příběh hry se má točit okolo jakési zlé síly, která chce ze světa vymýtit veškeré tvůrčí úsilí a kreativitu. Jako první vás tito nepřátelé přepadnou, když si tak vesele létáte po legovém vesmíru ve své lodi - a jakmile tuhle první vlnu přemůžete, zpřístupní se vám různé planety a s nimi i jednotlivé herní světy.

Na nich budete např. hledat konkrétní kostičky nebo powerupy, stavět rakety, kterými pak odněkud prchnete, bojovat s protivníky a potvorami, krotit divoká zvířata nebo si ve zvláštních zahradách stavět, co se vám zlíbí.

Lego Universe vyjde v polovině příštího roku pro PC - více v našich článcích:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Videa: LEGO Universe, The Darkness, Hour of Victory  [25.6.2007 17:17 - jd]
LEGO MMO = LEGO Universe  [8.6.2007 23:23 - korgull]

zdroj: EG

levis

Nejnovější články