The Spatials kombinuje vesmírnou strategii s akčním RPG
zdroj: tisková zpráva

The Spatials kombinuje vesmírnou strategii s akčním RPG

24. 10. 2014 19:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Někdo prosviští Greenlightem za pár dnů, někdo za pár týdnů. Lidem z mini studia Weird and Wry to trvalo pět měsíců, ale konečně mají zelenou. Svou vesmírnou strategii kříženou s akčním RPG pod názvem The Spatials mohou po dokončení bez problémů vydat. Vývojáři podotkli, že během uplynulých pěti měsíců na Greenlightu vydali tři veřejné alfa verze hry a tak se pomalu, ale jistě, přehoupli přes potřebný počet hlasů. Finální verze hry by měla vyjít do několika měsíců na PC a Mac.

The Spatials jsou vlastně dvě hry v jedné - jedna část se věnuje simulaci stavění vesmírné stanice. Budujete místnosti, lákáte k sobě návštěvníky z celé galaxie a prodáváte jim vyrobené produkty. Jenže produkty nevznikají jen kliknutím myši, musíte na ně mít suroviny. A ty si musíte sami poctivě najít. Tady přichází na řadu druhá část hry, která je jakousi lehkou a jednoduchou variací na akční RPG.

Suroviny totiž neleží jen ladem, ale mohou je bránit mimozemšťané, roboti nebo vesmírní piráti. Anebo na výše uvedené jen tak narazíte po cestě. Nečekejte ale žádné vesmírné Diablo III nebo Divinity: Original Sin se spoustou herních systémů. Videa z rozpracované verze hry napoví, že The Spatials nabídne opravdu jen základ žánru, nic víc. Ostatně studio Weird and Wry se opravdu sestává jen z dvou bratrů, takže buďme realisté.

zdroj: Vlastní

Nicméně ve hře by mělo být 30 hvězdných systémů a přes sto planet, vše náhodně generované - prostor pro znovuhratelnost by tak měl být nemalý. Oficiální web The Spatials najdete tady, stránku Greenlightu na Steamu pak tady.

Nejnovější články