The Elder Scrolls Online otevře celý Tamriel všem hráčům bez rozdílu dosažené úrovně
zdroj: tisková zpráva

The Elder Scrolls Online otevře celý Tamriel všem hráčům bez rozdílu dosažené úrovně

24. 6. 2016 15:20 | Preview | autor: Adam Homola |

The Elder Scrolls Online sice nevzal svět PC ani konzolí útokem, ale podle posledních informací jde o typický příklad tiché vody, která mele břehy. Na tiskové konferenci Bethesdy oznámil šéf vývoje Matt Firor, že hráčská základna čítá sedm milionů hráčů. Důležitějším oznámením byla ale iniciativa One Tamriel, která povede k lepšímu sjednocení všech hráčů, bez ohledu na jejich úroveň. Vývojáři totiž otevřenou celý Tamriel a zruší omezení vycházející z dosaženého levelu.

Půjde vlastně o klasický auto-leveling, v tomto případě pojmenovaný jako battle leveling, známý z některých předchozích DLC a i z jiných RPG her. Všechny lokace a monstra se tak přizpůsobí vašemu levelu a vy se můžete po dokončení tutorialu vydat bez obav klidně na druhou stranu kontinentu.  Za stávajícího systému byste tam zřejmě ani nedošli, neboť by vás cestou zabilo tolik nepřátel a monster, že byste si to raději rozmysleli.

Update One Tamriel ale srovná úrovně všeho na tu vaši, díky čemuž lze prozkoumávat hned od začátku veškerá zákoutí, kobky, i města celého světa. Vliv to má pochopitelně i na sociálně zaměřené hráče. Ti si budou moct mnohem lépe a rychleji vybrat spoluhráče do party, opět bez ohledu na vaši či jejich úroveň. V praxi to bude fungovat tak, že všichni budou mít v podstatě stejný level, jen hráči na „vyšším levelu“ budou mít k dispozici lepší výstroj a výzbroj, schopnosti a víc Champion bodů.

zdroj: Archiv

Je třeba dodat, že One Tamriel samozřejmě nijak neovlivní PvP systémy, kde se na rozdílné levely bude hrát i nadále, obzvláště v Cyrodiilu. Jde tedy čistě o vylepšení PvE  a dojde i na úpravy odměn tak, aby byly vždy dostupné lepší předměty skrze crafting, questy, PvP, nebo dungeony. Více informací o One Tamriel bychom se měli dozvědět během léta a na podzim, kdy se update očekává. Oficiální datum vydání ale zatím ještě nemá.

The Elder Scrolls Online nedávno rozšířil velký update Dark Brotherhood a hra v posledních měsících dostala spoustou aktualizací, DLC a úprav. Pořád asi platí, že nenabízí nic výjimečného, ale od svého vydání ušla velký kus cesty a právě díky chystanému updatu One Tamriel by mohla oslovit další potenciální zájemce o MMORPG, kterým se už ostatní západní fantasy onlineovky přejedly.

Nebo si můžete touhle onlinovkou trochu krátit čas, protože dalšího regulérního singleplayerového The Elder Scrolls se jen tak nedočkáme. Todd Howard na letošní E3 řekl, že Bethesda chystá ještě dva velké projekty, než se zase vrhne do své nejznámější série. Mezitím bude sice ještě k dispozici karetní hra The Elder Scrolls: Legends a přežehlená verze pět let starého Skyrimu pro PS4 a Xbox One, ale i tak bude čekání dlouhé.

Nejnovější články