Střílečka 12 is Better Than 6 jde na western přes kreslenou grafiku a ptačí perspektivu
zdroj: tisková zpráva

Střílečka 12 is Better Than 6 jde na western přes kreslenou grafiku a ptačí perspektivu

11. 9. 2015 18:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Westernových her není nikdy dost a pokud se poštěstí, budeme mít v březnu příštího roku další. 12 is Better Than 6 se totiž snaží uspět na Kickstarteru a byť tvůrci chtějí pouhých 15 tisíc liber, zatím jim to moc nenaskakuje. Ale to se může změnit, do konce kampaně zbývá 28 dnů, takže času je spousta. 12 is Better Than 6 každopádně zpracovává westernovou tematiku trochu jinak než třeba Red Dead Redemption nebo jiné podobné hry.

Jak už jste si jistě všimli z obrázku a z videa, 12 is Better Than 6 zaujme na první pohled především díky své vizuální stránce - jako by celou hru někdo nakreslil tužkou. Proto je celá hra skoro černobílá, s občasným červeným střikem krve. Vývojáři ze studia Ink Stains Games sice svůj titul prezentují hlavně jako rychlou akční střílečku, ale nezapomínají ani na lehké stealth prvky. Když budete chtít, můžete se sem tam kolem nepřátel proplížit.

Prim ale hrají dobové pistole či pušky a hlavně dle slov autorů "unikátní mechanika střílení" - ta spočívá ve využívání dvou tlačítek myši či triggerů na gamepadu. Pravým tlačítkem myši/triggerem natáhnete kohoutek a pak stiskem levého tlačítka myši/triggeru vystřelíte. Jestli si chcete tenhle systém střílení vyzkoušet, můžete si ze stránek Kickstarteru stáhnout pre-alpha verzi hry, která slouží jako demo.

zdroj: Archiv

Popis 12 is Better Than 6 zní co do herní náplně poměrně pestře: vývojáři nás lákají na spoustu různých měst, povídání si s NPC postavami, hledání schovaných pokladů uprostřed pustiny, přepadávání vlaků, ochranu nevinných občanů, spolupráci se šerifem... Hra by měla být přitom docela náročná, protože kulky nepřátel jsou skoro stejně tak smrtící jako ty vaše. A to si piště, že nebudou váhat zmáčknout spoušť.

Hlavní příběhová linie 12 is Better Than 6 by měla vydržet prý kolem 6 - 8 hodin, tak uvidíme, jak se to tvůrcům podaří, pokud se hra na Kickstarteru zafinancuje. Kdyby se to podařilo, mohli bychom si takhle hezky kresleně zastřílet už v březnu příštího roku na PC, Mac či Linuxu a možná i na PlayStation 4.

Nejnovější články