Spekulace: Dragon Age III vyjde možná až na next gen
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Dragon Age III vyjde možná až na next gen

30. 11. 2012 12:58 | Preview | autor: Adam Homola |

Když BioWare před nějakou dobou oficiálně oznámili nový díl Dragon Age, tak toho moc neřekli a neukázali. Není divu, hra zřejmě není ve vývoji příliš dlouho a rozhodně nevychází za měsíc, takže je ještě čas. Co také při oznámení neřekli, jsou platformy, což je vždycky na konci konzolového cyklu poměrně častý náznak toho, že by mohla hra vyjít až na další generaci konzolí. Jen se o tom zatím nesmí mluvit, takže se oznámí hra a neřekne se, na co vlastně vyjde. Podle nejnovějších spekulací a zákulisních drbů bychom si na Dragon Age III: Inquisition mohli počkat až do roku 2014. Pak by hra nevyšla na Xbox 360 a PlayStation 3, ale na další generaci konzolí.

Oficiálně potvrzené to samozřejmě není, ale zmínka o odkladu na přespříští rok a o cílení hry na další generaci konzolí se objevila v LinkedIn profilu level designéra Tao Gu ze Šanghaje, který na Dragon Age III pracoval. Původní profil na LinkedInu je bohužel pro normální uživatele nedostupný, ale o zprávě informovalo například Kotaku. Odklad pro další generaci konzolí má prý souviset se změnou rozsahu hry. Vývojáři by tak měli na třetí Dragon Age víc času a výsledek by mohl být lepší, než jak dopadla dvojka, která podle spousty hráčů působila uspěchaně.

Je dobré upozornit i na hlasy, které tvrdí, že někdo jen ten LinkedIn profil špatně přeložil a žádný odklad se tedy nekoná. Hra se má oficiálně dostavit někdy ke konci příštího roku, ale zástupci EA v nedávném konferenčním hovoru pro investory zmínili, že jeden “klíčový” titul byl odložen na rok 2014. Jestli se jedná právě o DAIII nevíme, ale vyloučit to nelze. Také by mohla být řeč klidně o fiskálním roku 2014, což by vydání na konci roku 2013 nevylučovalo, stejně jako třeba v prvním kvartálu 2014.

Samotný fakt, pokud by se ukázal jako pravdivý, že Dragon Age III vyjde až na další generaci konzolí, by neměl být tak překvapující. Stále častěji se objevují zprávy, že další generace skutečně začne v posledním kvartále příštího roku. Hry, které tak nebudou hotové v roce 2013 a nemají zatím datum vydání, můžeme docela s jistotou očekávat na next gen. A zrovna Dragon Age III by to na next genu, s novou grafikou, určitě slušelo.

Nejnovější články