Souboje s bossy ve Spider-Man 3
zdroj: tisková zpráva

Souboje s bossy ve Spider-Man 3

10. 4. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

New York nebude v chystané multi-platformní third-person Spider-Man 3 jen dva a půl krát větší, jak jsme psali, ale také mnohem rozmanitější (viz starší novinka) než v předchozím dílu.

Kromě řady interiérů, podzemní dráhy, Roosevelt Islandu a gangů, které spolu budou v městě zápasit, pod městem také povede hutná kanalizační síť. Právě zde bude Spider-Man bojovat s jedním z bossů, Sandmanem (pro jeho autentičtější podobu měli autoři k dispozici vzorky písku použitého ve filmu). Jiné vyvrcholení hry přijde v souboji s Harry Osbornem, poletujícím na svém kluzáku, přičemž během rvačky se Spider-Man bude muset v minihře za zpomaleného času vyhýbat protivníkovým ranám. V jiné misi zase Spider-Man dostane za úkol prokázat jistou korupci: za tím účelem bude cestovat po mapě s fotoaparátem, lézt po zdech a za zády stráží tajně pořizovat snímky.

Jeden z největších duelů se odehraje ve výzkumném zařízení, po jehož infiltraci bude hráč chvíli ovládat Scorpiona. Poté se hra přepne zpět k Spider-Manovi a v hale křižované laserovými paprsky dojde ke střetu, hráči zprostředkovanému formou hratelného filmečku. V závěru rvačky se aktéři přesunou do města, kde při uhýbání Scorpionem házeným autům dojde k vyvrcholení. Jindy se bude "Spidey" volně potloukat městem a jako v GTA si zřejmě bude moct vybrat, kterou misi načít. Mimochodem, nemusíte mít obavy, že pro PS3 primárně vyvíjený Spider-Man 3 nebude na X360 vypadat stejně dobře, protože kromě bohatější barevné palety a lepších shaderů prý rozdíly mezi verzemi nejsou nijak patrné.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zvláštní kapitolou pak bude černý oblek, po jehož nasazení se ze Spider-Mana stane záporňák sice fyzicky zdatnější, ale např. neschopný sbírat další zkušenosti, zlepšovat si schopnosti a provádět level-up. Ve Wii verzi půjde např. „do černého“ přepnout kdykoliv, ale po delší době se Spider-Man vymkne kontrole, začne běsnit a nakonec upadne do mdlob a probere se v jiné části města, kvůli čemuž se hráč bude muset vrátit k předchozímu checkpointu. Samozřejmě bude možné se z černého obleku vysvléknout a být zase hodným Spider-Manem, ale čím později toto hráč udělá, tím náročnější bude klikací minihra, kterou pro úspěšný návrat bude muset vyhrát. Mimochodem, majitelům Wii doporučuji výborný článek na IGN s detailním popisem ovládání.

Ve Wii verzi budou i některé z rvaček jiné: např. v bitvě s New Goblinem bude hráč muset kromě souboje udržovat balanc kluzáku a vyhýbat se autům na ulicích. Kromě toho se majitelé konzole dočkají tří speciálních levelů včetně bojů s Morbiusem a Shriekem. Naopak pro PS3 hra vyjde i v speciální Collector’s Edition, pyšnící se extra komentářem Bruce Campbella (který do všech verzí namluvil i úvodní tutorial) a novou úrovní, ve které půjde ovladačem Sixaxis ovládat kluzák New Goblina. Pro úplnost dodám, že Spider-Man 3 vyjde kromě PS2/PC také na DS, kde budou jen čtyři příběhové linky oproti deseti v ostatním verzím. Až na potíže s kamerou je většina zahraničních recenzentů s hrou zatím spokojena. Do jejího květnového vydání můžete kromě patnácti nových screenshotů a již dřívějších videí také shlédnout dva ingame trailery na YouTube: Underground a Intoxicating. (thx David).
zdroj: GS, IGN, GameInformer, ShackNews, CBR, TeamXbox, GZ, 1UP, GameSpy, TeamXbox

levis

Nejnovější články