Revoluční Hydrophobia míří na Xbox 360
zdroj: tisková zpráva

Revoluční Hydrophobia míří na Xbox 360

5. 10. 2009 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

S tísnivou atmosférou jako Dead Space, kdy kulisu tvoří sténající trup velké lodi zaplavené nejen vodou, ale i teroristy. PREVIEW, SCREENSHOTY & ROZDĚLENÍ NA EPIZODY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Před více než dvěma roky oznámený projekt Hydrophobia, který měl nabízet revoluční hrátky s vodou v akčně adventurní hře, odehrávající se na obrovské lodi evokující plovoucí město, se probouzí k životu. Tentokráte coby hra cílená výhradně na konzoli X360. Nejnovější informace hovoří o skutečnosti, že Hydrophobia je už téměř dokončená a v dohledné době se objeví ke stažení v rámci digitální distribuce, nabídky Xbox Live Arcade. Nicméně nemáme se nechat zmást, půjde prý o počin zcela srovnatelný s "velkými" hrami nabízenými na DVD médiu, který díky své velikosti bude rozdělen na tři po sobě jdoucí epizody. Každá má zabrat nějakých pět hodin hraní a všechny se objeví na trhu do jednoho roku.

V hlavní roli se ocitne sympatická hrdinka, inženýrka jménem Kate Wilson, jež tu bude muset čelit celé řadě nečekaně vyvstavších problémů. Hydrophobia má překvapivě nabízet mnohé z tísnivé atmosféry Dead Space. Obezřetný postup vpřed, jemuž budou dělat kulisu sténající trup velké lodi, pomrkávající světla a mrtvá těla naznačující blízkost jednoho z výše citovaných problémů - teroristů, obsadivších loď. A pak ještě dravá voda, která má na určitých místech nebezpečně zaplavovat interiér a představovat další potíž, kterou bude nutné překonat. Vedle toho se však dočkáte i častých, vyloženě tombraiderovských pasáží, kde bude třeba zdolat oblast pomocí různých akrobatických kousků jako je přeskakování a ručkování s nutností vyhnout se unikající horké páře či padajícím troskám. Tucet nových screenshotů:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hra má nabízet spoustu bonusových lokací, kupř. s doplňujícím příběhovým infem, a v některých případech dokonce alternativní řešení problému. Jednou např. budete čelit zaplavení chodby vodou, pročež bude nutné otevřít - pomocí ventilu - únikový východ. Ovšem ještě předtím se budete moci rychlým přesunem v okamžiku alarmu, hlásícího už v předstihu komplikace, dostat k zavírajícím se dveřím a prokutálet se pod nimi zavčas do bezpečí. Uvedené vám také pomůže získat důležitý čas.

Pomocnou ruku má tady podat speciální Mobile Automated Visual Interface, nabízející mimo jiné vylepšený vizuální mód á la Batman - schopnost hacknout kamerový systém a nebo otevřít si na dálku konkrétní dveře, jimiž může postupující voda spláchnout vaše nepřátele. Ovšem s vodním živlem se budete muset prát velmi často sami. Uvidíme, co tu zůstane z dříve anoncovaného revolučního ztvárnění vody, z níž má Kate fobii. Každopádně se dočkáte i ohně a faktu, že Kate bude moci být vyzbrojená střelnou zbraní.

Hydrophobia by se díky úsilí tvůrců z Blade Interactive a Dark Energy Digital měla objevit v listopadu na X360. O PC a PS3 verzi, které se plánovaly před dvěma lety, už teď není ani slovo - více se dozvíte v našem článku z roku 2007.
zdroj: CVG

mart

Nejnovější články