První dojmy betatesterů Lord of the Rings Online
zdroj: tisková zpráva

První dojmy betatesterů Lord of the Rings Online

21. 2. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Elfové, hobiti a trpaslíci se vrátili z virtuální Středozemě a podělili se o své poznatky ze zátěžového testu.

Zážitky betatesterů fantasy MMORPG LOTR Online vypovídají o tom, že všechny trochu zklamala velká podobnost hry s World of Warcraft, byť už jenom kvůli úžasné grafice (často připodobňované k Oblivionu) se od hry nemohli odtrhnout. Rasy na výběr postav byly známé už dřív (lidé, elfové, trpaslíci nebo hobiti), proto mnohé mrzí, že jako třídu nelze zvolit klasická tolkienovská povolání kouzelníka či hraničáře. Oddechové questy v začátku hry čekají maximálně hobity, kteří mají za úkol sbírat poztrácená jablka nebo hledatí hobití děti, zatímco elfové tou dobou zachraňují ohrožené civilisty nebo se snaží uhasit hořící vesnici - každou rasu zkrátka čekají takové úkoly, jaké ji přísluší. Protože pohybovat se po obrovské Středozemi není jen tak, nějaký čas si každý začátečník v Roklince nebo Kraji pobude. Hra sice umožňuje cestování pomocí waypointů (Milestones), ty ale hrdinu přemisťují jen mezi městy. Do levelu 35 hráč navíc nesmí vlastnit koně, byť může kdykoliv zajít do stájí a zaplatit zde za rychlý převoz do vedlejší vesnice.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V bojích jsou vyzdvihovány Conjunctions, které se náhodně přihodí skupinkám bojovníků - před každým hráčem se objeví několik barevných kruhů a na jeden musí kliknout. Podle výsledné kombinace barev se pak skupině dostane zvláštní odměny (např. šest červených přidá útočný bonus). Všechny příznivce elfů mimo to jistě potěší zpráva, že lučištníci mohou i v bojích na blízko používat luk. Herní interface se hodně podobá WoW s výjimkou ukazatelů Mood, Hope a Dread, které hráči zvyšují a snižují zdraví nebo ovlivňují třeba to, jaká zranění lze v daném psychickém rozpoložení způsobit nepříteli.

Zvláštní zmínku si pak zaslouží vychytávka Monster Play, určená vyznavačům PvP. Hráči si od dosažení levelu 10 mohou vytvořit vlastní monstrum (skřeta, pavouka nebo vlkodlaka) a přenést se s ním na místo zvané Ettenmoors, kam kromě všech příšer zároveň chodí živí hráči na vyšších úrovních plnit své questy. Každá příšera tu automaticky začíná na levelu 50 a je vyzbrojena speciálními schopnostmi a předměty. Na své si tu ale přijdou také ti, kteří jen hledají rozptýlení: i monstra totiž dostávají questy, jako třeba: „zabít hobity a usekat jim palce“. Už se těšíte? Datum vydání LOTR Online je stanoveno na konec dubna.
zdroj: IGN, Kotaku, 1UP, Stratics, MMORPG.com

levis

Nejnovější články