Prchající prezident USA v Universe at War
zdroj: tisková zpráva

Prchající prezident USA v Universe at War

1. 7. 2007 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nadějně vyhlížející sci-fi RTS Universe at War: Earth Assault, na kterou autoři z Petroglyph plánují navázat dalšími dvěma díly, bude podporovat multiplayer napříč PC/X360 platformami.

Rovněž půjde o první titul, dovolující hrát přes Windows Live i na operačním systému XP (dosud jen Vista, viz Halo 2 a Shadowrun). Co víc, pro zápasy PC vs. PC nebudete potřebovat mít placený Gold Membership. Vývoj hry mezitím zdárně pokračuje a s ním i adaptaci ovládání pro X360, na kterém už prý někdo ze Segy přemohl hráče na PCčku.

(Následují spoilery) Kampaň začne drtící invazí Hierarchy na naší planetu a vám se pod kontrolu dostane plukovník Moore, správný drsňák s mini-gunem. První úkoly bývají triviální, vám však bude svěřena záchrana amerického prezidenta, na níž se dokonce naučíte základy ovládání. Když se tutorial přiblíží ke konci, přímo na Bílý dům odkudsi z kosmu skočí obrovský kráčející tank (walker) a prezidentovi, prchajícímu v nouzové ambulanci, se začnou třást ruce. Následovat bude vpád druhé z ras, Novus, nad kterou tímto převezmete kontrolu a walkera rychle složíte postupným odstřelováním jednotlivých částí jeho těla (viz dřívější článek)

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Protože všechny budovy Novus potřebují funkční elektrickou síť, budete ji muset na začátku každé mise rozvést co nejdále po mapě. Váš protivník jednotlivé stanice neuvidí, takže se nemusíte bát rychlých protiútoků a naopak můžete časně sami některé provést, protože vaše jednotky se podél elektrického vedení pohybují rychleji. Vyplatí se mít třeba po mapě rozestavené hlídky, které by vás alarmovaly před blížícími se walkery. Jakmile se vám totiž tahle obrovská potvora dostane do základny, jste de facto ztraceni: ani jinak výkonné obranné věže, schopné střílet a odrážet nepřátelskou palbu zpět zároveň, nezmůžou nic proti tomu, když je kráčející tank jednoduše přišlápne k zemi.

Narozdíl od Hierarchy, která se živí vším, co na mapě najde (lidi, budovy, stromy i auta, viz zde), budou Novus sklížet čistě umělé materiály, vyskytující se jen v určitých částech mapy. Tuto nevýhodu však vyváží jiné přednosti, především patche, které budete moci aplikovat na vaše jednotky. Zatímco zpočátku budou spíše obranného rázu (např. odolnost proti radioaktivitě), časem vaše vojska získají třeba schopnost nakazit nepřátelský software zhoubným virem, který okamžitě vypne všechny jejich mechanické jednotky na bojišti. Universe at War: Earth Assault vychází začátkem příštího roku.
zdroj: WorthPlaying, IGN, FiringSquad

levis

Nejnovější články