Pátrání po Batman Arkham City pokračuje
zdroj: tisková zpráva

Pátrání po Batman Arkham City pokračuje

24. 12. 2009 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Druhý zevrubnější pohled na teaser trailer prozradil zábavní park i možnou zápletku hry.

Nedávno jsme se poprvé zblízka podívali na trailer z Batman: Arkham Asylum 2 a během těch pár dnů se nám podařilo nastřádat několik dalších stop, které o téhle doposud tajemné hře prozrazují možná víc, než doufali i sami její autoři.

K onomu teaser traileru se tedy vraťme ještě jednou: předně je tu tajemný záběr plný barevných žárovek a něčeho, co připomíná důlní vozík - nebo daleko spíš pouťovou atrakci. A to přece dává smysl, vždyť Batman ve své komiksové a leckdy i filmové podobě přece neustále honí své protivníky na horských dráhách nebo ve strašidelných domech na pouti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

A že by zrovna herní podoba Gotham City neměla ani jeden zábavní park? Vyloučeno. Už třeba jen proto, že v úvodním záběru videa se za projíždějícím vlakem mihne nápis "Wonder City" (Město zázraků) - a vedle toho dodatek, "zrušeno". Takže bývalý zábavní park, který už je nějaký čas zavřený, nějaká čast atrakcí ještě funguje, jiná je rozbitá a chová se nepředvídatelně... Jak to může ve hře vypadat už si jistě domyslíte sami.

Co se příběhu týče, nabízí se varianta, že Arkham Asylum 2 se volně inspiruje komiksovou sérií No Man's Land. V ní se město Gotham ocitlo pod karanténou po obřím zemětřesení a masovém úbytku populace. Všichni úhlavní gangsteři se pustili do zabírání teritorií a Batman je musí vyřídit jednoho po druhém.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

To by totiž objasnilo nejen domnělý přesun arkhamské věznice do centra města - "Arkham se přesunul," hlásá přece titulek na oficiálním webu hry. Může snad vyjma zemětřesení existovat jiný důvod, proč všechny ty masové vrahy a psychopaty přesunout přímo do centra města?

Jde přecejen pouze o domněnku. Ale smysl by dávala: na konci prvního dílu byli vězni z Arkhamu dočasně přesunuti, aby se jejich vězeňská křídla mohly dostatečně opravit - však budovu právě roztrhaly chapadla Poison Ivy a Jokerův oheň ji také dvakrát nepřidal. Když by se právě v tomto bodě objevilo zemětřesení, mohlo by to už tak dost poničnou stavbu věznice dodělat natolik, že se městští zastupitelé rozhodnou ji raději kompletně přesunout a nechat starý komplex shnít. A právě proto se Batman bude muset do nového Arkhamu vrátit, aby tu ještě jednou zjednal pořádek.

Co říkáte? Zní to dost přesvědčivě? Nebo jste v traileru našli ještě něco dalšího, čeho jsme si nevšimli my? Svěřte se nám se svými poznatky v diskusním fóru pod článkem.

Batman: Arkham Asylum 2 je vývoji pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 a vyjde nejdříve koncem příštího roku - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Batman Arkham Asylum 2 rozebráno  [17.12.2009 19:19 - levis]

zdroj: GamesRadar

Nejnovější články