Nové akční sci-fi RPG Reborn má namířeno na PS4 a PS3
zdroj: tisková zpráva

Nové akční sci-fi RPG Reborn má namířeno na PS4 a PS3

20. 9. 2013 16:44 | Preview | autor: Adam Homola |

Studio Elemental Labs nepatří mezi nejznámější a vydavatel Acttil už vůbec ne. Obě firmy teď ale kutí něco, čím by se mohly do pomyslné mapy známých studií velice rychle zapsat. Ve vzduchu visí pořád hrozně moc neznámých, ale jejich nový projekt jménem Reborn zní minimálně na papíře hodně slibně. Reborn má být 3D akční sci-fi RPG s moderně pojatými realtime souboji, ale s hloubkou starých hardcore RPG her. Odehrávat se bude v roce 2188 v Tokiu, a zní to trochu jako mix Deus Ex a Cyberpunk 2077.

Elemental Labs na hře pracují už devět měsíců a příští týden bychom z Reborn měli vidět mnohem víc. Vývojáři ani vydavatel totiž nemají potřebné peníze na kompletní pokrytí vývoje hry, a tak v tiskové zprávě slíbili, že se příští týden objeví na Kickstarteru. Řeknou si o 150 tisíc dolarů a pokud to budou mít na nějakém pěkném videu alespoň z části tak zajímavé jako jsou tyhle první informace, nebudou mít takhle nízkou částku problém vybrat. Reborn by měl apelovat na poměrně širokou skupinu hráčů, a za cíl si klade uspokojit akčního hrdinu v každém z nás.

Reborn zároveň nebude opomíjet hloubku a nostalgii klasických RPG her, na kterých vyrůstali sami autoři a ti starší z nás. Jestli si berou tvůrci přímou inspiraci z nějakého stařičkého RPG, zatím neřekli, ale možná se s tím pochlubí na Kickstarteru. Pokud se jim kampaň podaří, vyjde Reborn digitální formou někdy na podzim příštího roku na PlayStation 3 a PlayStation 4. Ale zpátky ke hře samotné.

Reborn bude mít starý známý systém zkušeností, získávání nových úrovní, spoustu lootu, různé třídy postav, a pokud se podaří dosáhnout příslušných stretch goals na Kickstarteru, tak i stahovatelný obsah. Hlavní postavenou bude slavný japonský šermíř Musaši Mijamoto, který bude moct využívat schopnosti založené na systému elementů Wu Xing a nebude chybět ani možnost nainstalovat augmentace pro zlepšení schopností. Přítomny budou i stealth pasáže a sociální prvky.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

“Lidé kdysi žili v souznění s přírodou a spiritualitou, ale teď jsou posedlí technologií, kterou si cpou do všech částí svých životů. Stávají se z nich dobrovolní otroci. Někteří to ale vidí jako destrukci jejich kultury a snaží se proti modernímu systému bojovat. Coby Musaši budete cestovat ulicemi neo-Tokia, bojovat s kybernetickými gangy a korporacemi, abyste našli lepší cestu,” píše se v tiskové zprávě, jak reportuje Gematsu.

Vypadá to hodně slibně, a pokud se to tvůrcům povede, mohla by z toho být parádní jednohubka před Cyberpunkem 2077, který by se měl dostavit nejdřív rok po Reborn. Žádnou obří AAA hru si od Elemental Labs slibovat ale nemůžeme. 150 tisíc dolarů na Kickstarteru není mnoho a na hře se bude stejně pracovat jen zhruba rok a půl.

Třeba se ale Kickstarter povede, vybraná částka několikanásobně překročí tu cílovou a mohl by z toho být mnohem větší projekt pro více platforem, mezi které se logicky nabízí PC a Xbox One. Reborn má fungovat na Unreal Enginu, takže po technické stránce problém určitě nebude. Video ze hry zatím není, ale artworků a obrázků z rozpracované verze je docela dost. Na všechny se můžete podívat v galerii a já už jsem docela zvědavý na spuštění toho Kickstarteru.

Nejnovější články