Northern Shadow kombinuje first-person RPG a budovatelskou strategii
zdroj: tisková zpráva

Northern Shadow kombinuje first-person RPG a budovatelskou strategii

30. 5. 2014 17:26 | Preview | autor: Adam Homola |

Čas od času se na Greenlightu objeví mezi hromadou balastu skutečná perla. Jestli jednou takovou bude i Northern Shadow se teprve uvidí, ale základní informace hru líčí v tom nejlepším světle. Northern Shadow má být RPG z pohledu vlastní očí, ovšem ne ve stylu Skyrim či Risen. Hrajete sice jen za jednu postavu, ale řešit toho musíte mnohem víc. Na starosti máte celé město, království a své poddané i armádu.

Vývojáři hru popisují jako RPG, nikoliv jako budovatelskou strategii, ale možná by měli zvážit změnu označení. Jádro hry se totiž točí kolem budování a vylepšování města, komunikace s jinými královstvími, vyjednávání obchodních smluv a budování spojenectví. A když na to dojde, musíte se útočníkům bránit nikoliv pomocí dialogů v menu, ale hezky se zbraní v ruce.

zdroj: Archiv

Tradiční tabulkové RPG systémy vývojáři nahrazují systémem, který stojí a padá na vašich schopnostech. Je na vás jestli používáte kouzla nebo zbraně, které si třeba i sami vyrobíte. Vlastnoručně vyrobené zbraně nemusíte škudlit jen pro sebe, ale můžete (musíte) jimi podarovat i armádu. Nechybí samozřejmě ani ekonomická rovina, do které se mají promítat všechny vaše činy, ať už je uděláte na své půdě, nebo v cizím království.

O své město či království se přitom nemusíte bát - když budete tropit neplechu za hranicemi, postará se vám o město sluha. Prozkoumávat bychom měli světy nad zemí i pod ní, kde jsou k nalezení vzácné minerály a spousta dalších pokladů.

Tvůrci Northern Shadow zatím nepočítají s dabingem, líbí se jim totiž, že díky čistě textovému formátu hry můžou velice rychle rozšiřovat příběh.

Pokud vás Northern Shadow zaujala, můžete hře dát palec na Greenlightu nebo mrknout na oficiální web. Early access verze by měla být dostupná už letos v létě...

Nejnovější články