Něco více o BFME2: The Rise of Witch-King
zdroj: tisková zpráva

Něco více o BFME2: The Rise of Witch-King

22. 8. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O vývoji datadisku pro Battle for Middle-Earth 2 jsme již psali. Teď tu pro vás máme pár informací navíc.

Nevíte-li, co je to Rise of the Witch-king, pak jste nejspíš prošvihli naše předchozí dvě zprávy z července ohledně vývoje nového datadisku pro vysoce hodnocenou strategii Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth II, jehož vydání je naplánováno už na letošní podzim. Zabývá se jím studio z Electronic Arts Los Angeles a shrnu-li ve stručnosti to, co už víme, těšit se můžete na nový příběh a s ním i na novou singleplayerovou kampaň, novou hratelnou frakci (Angmar), nová území k prozkoumání a na spoustu dalších novinek a vylepšení v oblasti hratelnosti. Ale nejsme tu, abychom se zbytečně opakovali. To, proč tento titul dnes znovu zmiňujeme, spočívá ve skutečnosti, že se v naší galerii objevila sada nových ukázek, jež mají původ v článku s dojmy redaktora magazínu Gamespot.

Tam jsme se mimochodem také dozvěděli, že Rise of the Witch-king bude pokrývat kolem tří tisíc let historie říše Pána Prstenů. Ač jde o poměrně dlouhou dobu, v žádné dosavadní interpretaci Tolkienova díla se jí nikdo podrobněji nezaobíral, i když určité náznaky tu a tam zaznamenat šly. Konkrétně addon vykresluje to, co se stalo po porážce Saurona člověčím válečníkem a králem známým jako Isildur, až k okamžiku, kdy se Gandalf navrátil z Kraje navštívit mladého Froda Pytlíka. Podle jeho příběhu Isildur přemohl Saurona setnutím jeho ruky, té s tím Prstenem, čímž Sauronova moc utrpěla tvrdou ránu, jenže Isildur neodolal a Prsten si přivlastnil, načež byl vystopován a zabit skřety, přičemž se jeho tělo (včetně Prstenu) sneslo na dno řeky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jestli jste viděli rozšířenou DVD verzi filmového zpracování Pána Prstenů, pak možná tušíte, kým je Witch-king. Je to ona hrůzná bytost na okřídlené stvůře, která roztříštila Gandalfovu hůl a vyhodila ho z koně. Tomuhle maníkovi slouží Nazgúlové, tajemné a nebezpečné přeludy jezdců. V addonu šéfuje Witch-king, jehož roli zde ztvárníte, tudíž si dosyta užijete hry také z perspektivy těch zlých, království Angmaru, které hraničí s Arnorem, na tři části rozštěpenou říší lidí. Armádu prý budete mít silnou, mohutnou, pomalou.

Za zmínku jistě stojí také nové zvláštní jednotky - sorcerer a thrall. První jmenované mají k dispozici od počátku sadu několika kouzel, jejichž arzenál postupem rozšiřují podle specializace. Kromě toho jsou ale také doprovázeny hrstkou učedníků, kteří svým způsobem plní funkci takových bodyguardů. Druhá zmíněná jednotka zaujme možná spíše hráče-veterány, jejichž snahou by bylo nepřítele přelstít myšlením. Disponuje schopností více méně okamžitě vyvolat jakoukoliv pěchotní jednotku základní úrovně, která je dostupná dané frakci. O tom, že se můžete těšit také na Trola, byla už řeč dříve. Vyžádala si jej komunita.
zdroj: Gamespot

korgull

Nejnovější články