Námořní lodě Jutland z první světové
zdroj: tisková zpráva

Námořní lodě Jutland z první světové

7. 11. 2008 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

"Pokud vystřelený náboj nic nezastaví, musí ještě prorazit trup lodi v bodě dotyku, o čemž rozhodne tloušťka pancéřování..."

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Kdo si pod prachem dvou let ještě vzpomene na námořní akci Distant Guns, možná také bude pamatovat, že její vývojáři ze Storm Eagle před časem představili oficiální pokračování: Jutland. A jak se ukazuje, druhý díl nebyl škrtnut kvůli zastaralé grafice, jak si škodolibě přáli někteří v diskusních fórech, ale naopak je momentálně v poslední fázi vývoje a může prý vyjít každým dnem.

Připomeňme, že tu nejde o vizuálně skvostnou pastvu pro oči, ale realistický simulátor námořních bitev z první světové války. Snad aby bylo jasnější, nakolik se celá věc bere vážně, sami autoři dodávají:

    Každý vystřelený náboj se fyzicky ocitá v trojrozměrném bitevním prostoru a letí po realisticky vytyčení trajektorii až k svému cíli. Pokud se tak stane a nic mu nezabrání, musí ještě prorazit skrz trup lodi, její palubu nebo věž, o čemž rozhodne tloušťka pancéřování v bodě dotyku.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hra poběží na vylepšeném enginu z jedničky, díky čemuž se bude válčit na mapách o ploše až 200km2. Veškeré modely lodí mají odpovídat dobovým předlohám a vývojáři vypracovali i autentický model cílení torpéda a střelby z lodních děl (navíc mírně pozměněný pro každou zemi). Vaši loď si prohlédnete z pěti různých kamer a chybět nebude ani rozšířený multiplayer nebo editor scénářů.

Jutland pro PC vyjde možná ještě letos - více v našem oznámení a na oficiálním webu.
zdroj: Gamesquad

levis

Nejnovější články