Max Payne 3 si zachová temnou newyorskou atmosféru
zdroj: tisková zpráva

Max Payne 3 si zachová temnou newyorskou atmosféru

5. 10. 2011 18:47 | Preview | autor: levis |

Rockstar dnes zveřejnil odpovědi na fanouškovské dotazy ohledně Maxe Paynea 3 a hlavní zprávou je, že ještě v říjnu nás čekají první záběry z multiplayeru. Ulice města Sao Paulo mají být podle autorů stejně temné a nebezpečné jako New York, kde se odehrávaly první dva díly série, a stejně tak i hlavní protagonista Max bude pořád tím stejným, nesmouvavým detektivem, jako z předchozích her.

"Po druhém díle už pro nás nebylo myslitelné, aby Maxův příběh pokračoval v New Yorku, potřebovali jsme ho dostat na pokraj sil a do úplně nové, exotické lokace," napsal Rockstar. Těšit se můžete také na další nášup ilustrativních obrázků a poutáků, které pro hru výhradně zajišťují ilustrátoři Rockstaru. K hraní trojky nebudete potřebovat žádné znalosti předchozích dílů, i když pro plný zážitek se samozřejmě doporučují.

K posunům nedojde ani žánrově: trojka má být pořád stejnou příběhovou akční střílečkou, jako první dva díly, takže srovnávat ji třeba se sérií Grand Theft Auto nebo nedávným L.A. Noire podle autorů není na místě. Jeden z fanoušků podotkl, že favely se spíš než v Sao Paulu nachází v Riu de Janeiru, na což Rockstar odpověděl tím, že nemá jít o zcela autentické ztvárnění města - a že kromě favel prý navštívíte i luxusní, bohatší část Sao Paula.

Ve trojce se samozřejmě vrátí také oblíbené komiksové vložky. A co dál? Víceméně už jen drobky, jako že Max prý sice není narcista, ale asi by ho potěšilo, kdyby lidé začali řešit jeho styl oblékání nebo účes. Vrátí se také ústřední hudební motiv, ačkoliv o celém soundtracku ještě autoři nechtěji mluvit.

A pro úplnost: na vzniku hry spolupracují studia Rockstar Vancouver, Toronto a London, přičemž další části hry se vyrábí externě s programátory ze San Diega, Leedsu, New Englandu či pobočky Rockstar North. Zaměstnanci v newyorském sidle firmy jako obvykle zajiští motion-capturing a nahrávání zvuku.

Nejnovější články