Jak funguje umělá inteligence v The Sims 3?
zdroj: tisková zpráva

Jak funguje umělá inteligence v The Sims 3?

28. 5. 2009 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Protože už nebudete omezeni jen na jeden baráček, muselo být vylepšeno chování postav.

Pokud jste někdy hráli staré díly The Sims, jistě uznáte, že Simíci nikdy nebyli nijak zvlášť chytří. Dokázali si sami dojít na záchod, dokázali se najíst a dokázali spát, ale to je tak zhruba všechno. Když se nad tím zamyslíte, byli tak trošku retardovaní a pokud jste nezasáhli, za chvíli umřeli v kopě bordelu. Nadcházející The Sims 3 ale mají být podstatně ambicióznější. Nejenže už nebudeme sledovat život pouze v jedné domácnosti, ale v celém městě. No a obyvatelé toho města nebudou... inu, už nebudou retardovaní. EA vlastně nic jiného nezbývalo, těžko byste jako hráč dokázali všem obyvatelům města zvládat dávat příkazy, aby se došli vyčůrat, ale jejich úkol byl ještě mnohem složitější. Doslova stovky Simíků kolem vás si budou muset žít své vlastní životy.

zdroj: Archiv


The Sims 3 AI trailer

A co je možná ještě důležitější, nebudete muset svého Simíka neustále vést za ručičku a říkat mu, kdy si má dojít na velkou, a že by si potom měl umýt ruce. Na začátku si vytvoříte svou postavu, během čehož označíte svá přání a vlastnosti a na základě nich se vytvoří celá osobnost vašeho Simíka. Vlastnosti ovlivňují vaše chování a kombinacemi různých můžete vytvořit téměř jakoukoliv osobnosti. Můžete mít beznadějného romantika, který se zamiluje při sebemenší příležitosti. Můžete mít kleptomana. Vážně téměř cokoliv. Vaše přání mohou být také různá - chcete se stát profesionálním atletem nebo zpěvákem? Símíkovi to tedy vyberete a umělá inteligence už se za vás bude snažit těchto vysněných cílů dosáhnout.

Samozřejmě si ve hře budete moct nastavit, kolik má mít váš Simík svobodné vůle. To v případě, že mu tolik volnosti dávat nechcete. A že mu rádi říkáte, kdy se má jít vykakat. Když mu třeba dáte hodně volnosti a necháte hru běžet přes noc, klidně se můžete probudit a mít svojí postavičku už ženatou, s velkou plazmovou televizí a stálým místem ve vládě. Nebo se probudíte, a vaše postavička bude bezdomovec alkoholik. Svobodnou vůli na maximum budou mít všichni další obyvatelé města, což vytvoří živoucí okolí. V průměru můžeme očekávat, že se kromě naší rodiny bude po městě pohybovat na 75 dalších Simíků, ale omezení v podstatě žádné není. Vlastně pouze hardwarové. Asi ještě neexistují počítače, které by utáhly milion Simíků (to kdybyste chtěli simulovat třeba Prahu). Prý si dokonce budete moct číst noviny a sledovat, jak žijí další Simíci a co dělají.

zdroj: Archiv


The Sims 3 montage trailer

Prý se nemůže stát, aby se život ostatník Simáků zhroutil do stereotypu, kdy vstanou, nají se, jedou do práce, večer přijdou, snědí večeři a jdou spát. Koncept umělé inteligence prostě takový život nedovolí, protože každá postavička má své tužby a přání, které chce uspokojit a naplnit.

The Sims 3 pro PC vyjdou již 3. června s českými titulky (předobjednávka s dárky + komiks) - více v našich dojmech z nového života, dojmech z hraní a dalších článcích:

The Sims 3 bez internetové aktivace  [27.3.2009 16:16 - jd]
Valentýnská přání ze StarCraft II a The Sims 3  [14.2.2009 13:13 - levis]
Odklady Dragon Age: Origins a The Sims 3  [4.2.2009 04:04 - jd]
zdroj: IGN

chewiedc

Nejnovější články