Horor Sylvio 2 vás zavede do zatopené země plné duchů
zdroj: tisková zpráva

Horor Sylvio 2 vás zavede do zatopené země plné duchů

11. 12. 2015 18:59 | Preview | autor: Adam Homola |

Duchařina Sylvio 2 se v těchto dnech pokouší uspět na Kickstarteru a slibuje trochu netradiční horor. Před duchy totiž nebudete utíkat nebo je střílet a hra se nebude odehrávat v noci. Naopak. Vžijete se do role Juliette Waters, která se zabývá nahráváním duchů. S sebou nosíte videokameru a přenosnou TV, pomocí které záběry analyzujete a hledáte různé skryté zprávy či indicie k puzzlům.

Nepůjde také o žádný koridor, ale údajně o hru s otevřeným světem, který má i příběhově navazovat na události prvního dílu. V Sylvio 2 se podíváte opět do parku, který ale mezitím stihl vyhořet a následně se kvůli silným dešťům zaplavil. Prostředí tak prozkoumáváte po svých nebo můžete nasednout na malý člun a plavit se po zatopených částech světa na něm.

Úkoly dostáváte od lidí i od mrtvých a hlavní náplní samotné hratelnosti je vedle environmentálních puzzlů také průzkum rozlehlého světa. Vývojáři na Kickstarteru zmiňují i souboje, ale ty nemají být nijak velkou součástí hry: pokud se k některým duchům přiblížíte moc blízko, zaútočí. Ideálně byste se měli držet raději dál nebo ducha přinutit, aby zmizel.

zdroj: Archiv

Chybět nebude ani lucidní snění, kdy stačí nalézt místo, kde jde složit hlavu a můžete tak začít prozkoumávat vaše sny i noční můry. Cokoliv pak ve hře natočíte, analyzujete na přenosné televizi buď normálně, v různých rychlostech, nebo v 360 stupňovém režimu.

Chvílemi je tak ze Sylvio 2 spíše klasická adventura, ve které hledáte náznaky, indicie a řešíte hádanky v prostředí. Sylvio 2 navazuje na původní hru, která vyšla na Steamu, a v Humble Store 5. června tohoto roku.

Jednička byla dokonce nominována na nejlepší originální hru ve 2015 TIGA Awards. Dvojce můžete přihodit nějaký ten peníz na Kickstarteru tady, pokud je zrovna tohle váš šálek čaje. Přesvědčit vás může třeba i hratelný prototyp, který si můžete stáhnout odsud.

Nejnovější články