Hledání svatého grálu v Sonic and the Black Knight
zdroj: tisková zpráva

Hledání svatého grálu v Sonic and the Black Knight

16. 8. 2008 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Modrý ježek opásán mečem míří na dvůr krále Artuše, aby hledal legendární kalich.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Po solidním dobrodružství Sonic and the Secret Rings pro Wii zamíří na tuhle platformu i nově oznámený Sonic and the Black Knight od stejného vývojářského týmu, který tu logicky chce zachovat klasickou hratelnost a herní mechanismy. Příběh nás zavede do říše proslulého krále Artuše, kam Sonica povolá čarodějnice Merlina a už tady je zřejmé, že něco není úplně v pořádku. Artuš tady není tím spravedlivým panovníkem z legend, ale tyranem, Černým rytířem.

Jeho světem budete jako Sonic opět probíhat ve vysoké rychlosti, v níž vám nemá nijak překážet ani zbrusu nová, stylová proprieta ve vašem držení - meč Calibur, co má svou duši a hlas. Calibur má být jednak jakýmsi mentorem a potom užitečnou pomůckou pro odstraňování nepřátel z obrazu, kterým se ženete vpřed. Vyjma jednoduchého švihnutí wiimotem, které vygumuje ze scény slabší pohůnky zlé moci, bude pamatováno i na sofistikované šťouchy a střety, kde se nadějete krytí či umných seků během výskoku. Nic z toho by vás přitom nemělo zásadně zpomalit.

Na cestě budete moci býti nápomocní plebsu, za což získáte důležité zkušenostní body a renomé a s tím související postup v hodnosti rytíře. Pakliže si naopak na někoho z civilních obyvatel zkusíte vylít své modré bodliny, vaše reputace uvedený akt pocítí. A pak třeba možná přijdou komplikace při dokupování propriet, jako jsou rytířské rukavice či nový meč. Celkem tu má být připraveno na 200 věcí, jež lze navíc v některých případech kombinovat pro vytvoření unikátních předmětů, se kterými bude možné obchodovat online.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Stejně přitažlivá je zmínka o nelineárním putování, čili bude tu hned několik cest, kudy se vydat, k čemuž má hrát tematická keltská hudba od skladatele jménem Jen Senoue. Kamera má během hraní pravidelně najíždět na pohled zboku, evokující 2D éru téhle série, přičemž i v tomhle dobrodružství se má objevit něco alternativních hratelných postav jako je Knuckles, mající schopnost držet dva meče naráz. Příjemné je info, že bude jen na vás, zdali si hru střihnete v jejich kůži či nikoliv.

Zatím není známo, nakolik odlišné budou jejich pohybové aktivity a možnosti, v případě Sonica se počítá např. s využitím magických elementů ve formě symbolů pro sebrání pro následný pořádný odraz od plošinky, pro další urychlení běhu, apod. Dokonce je tu připraven speciální ukazatel, co se plní úspěšným hraním, přičemž po naplnění se ze Sonica stává naprosto ulitmátní ikona, co je schopná hravě projít i obrazem s velkým přetlakem nepřátel. Vypadá to, že se asi nejenom král Artuš má na co těšit…

Sonic and the Black Knight vyjde na jaře příštího roku pro Wii.
zdroj: Gamekyo, Nintendo Power

mart

Nejnovější články