Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
zdroj: tisková zpráva

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

18. 12. 2003 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Příznivci slavného malého čaroděje Harryho Pottera se mohou těšit na jeho další dobrodružství v nové hře s názvem Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, která připravují vývojáři z britské pobočky Electronic Arts.

Jde o třetí díl série, kterému předcházely tituly Sorcerer's Stone (Kámen Mudrců) a Chamber of Secret (Tajemná komnata), jichž se po světě prodalo více než 20 milionů kopií. Nová hra má vyjít v květnu příštího roku, opět pro všechny možné platformy, tedy pro PC, Xbox, PS2, GameCube a GBA.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban vám dá poprvé možnost hrát také za Harryho přátele - Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou. A to tak, že se mezi těmito třemi hlavními postavičkami budete přepínat, abyste k postupu ve hře využili jejich klíčových schopností a dovedností vypořádat se s nejrůznějšími nástrahami a nepřáteli. Chybět pochopitelně nebudou ani různá kouzla.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Hra opět vychází z filmové předlohy a víceméně se drží jejího základního příběhu. Prisoner of Azkaban patří prý k nejtajemnějším knihám z celé série a proto se i ve hře setkáte s Mozkomory - nezadržitelnými strážci Azkabanu a uniklým trestancem Sirius Blackem. Jelikož jsou však naši hrdinové už ve třetím ročníku Bradavické školy, budou ovládat mnohem schopnější a silnější kouzla, než kdy předtím, ale budou mít i větší povinnosti. Hlavním tématem nové hry je jejich přátelství a vzájemná loajalita.

Podle rozhovoru na IGN, začal vývoj PoA hned jak byli tvůrci hotovi s Chamber od Secrets. Nová hra toho nebude mít předchozí Tajemnou komnatou příliš mnoho společného. Některé části Bradavické školy z předešlé hry byly využity jako startovní bod hry, avšak jen minimum, textury i geometrie byly přepracovány a budou zde i nové efekty a světla.
zdroj: IGN

korgull

Nejnovější články