Gratuitous Tank Battles protáhne 1. světovou válku na 200 let!
zdroj: tisková zpráva

Gratuitous Tank Battles protáhne 1. světovou válku na 200 let!

13. 2. 2012 19:40 | Preview | autor: Petr Poláček |

Pokud vás se vší parádou minula strategická božárna Gratuitous Space Battles od nezávislého týmu Positech, který sestává přesně z jednoho člověka, tak jste přišli o jednu z nejlepších tower defense her, jaké kdy vznikly. Pohled na masakr, který se rozpoutal poté, co jste s co nejmenším množstvím zdrojů rozmístili správně všechny své jednotky proti těm soupeřovým, ten se nedá popsat slovy a ani video to neumí pořádně zachytit. A protože jednodmužné studio Cliffa Harrise sklidilo s vesmírnými střety úspěch, bude někdy v brzké době následovat pokračování nazvané Gratuitous Tank Battles. Z vesmíru se boje přesouvají na Zemi, konkrétně do roku 2114, kde už 200 járů zuří první světová válka se svým zákopovým charakterem. Právě na něm bude hra postavena s tím, že k dispozici vám ale budou různé technické vynálezy od roku 1914 až po rok 2114. Kdo čeká mechy a jiné sci-fi stroje, ten se dočká.

Oproti předchozí hře se však koncept Gratuitous Tank Battles trošku změnil a nyní už rozmístěním jednotek interaktivní část hraní nekončí. Během mise můžete ovlivňovat, kam vaše jednotky kráčející na smrt střílí, můžete do boje nasazovat posily a všeobecně se pokoušet o zvrácení beznadějně vyhlížející situace. Sedět však při hraní Gratuitous Tank Battles budete nejvíce opět nad rozmisťováním jednotek a určováním trasy před bitvou, potažmo nad konstrukcí vlastních obranných jednotek.

zdroj: Archiv

Video je v prezentaci herních prvků dosti názorné, takže už jen zmíním, že singleplayerová kampaň má být podle Harrise jakýsi prodloužený tutoriál a příprava na multiplayerové bitky na předem připravených, nebo ideálně na hráči vytvořených mapách. Právě tvorba a sdílení map pro multiplayer je podle něj hlavním cílem hry, která po přechodu z vesmíru na poničenou Zemi vypadá ještě monstrózněji a nebezpečněji. Jakoby už samotná existence projektu Gratuitous Tank Battles užírala člověku hodinu po hodině z jeho čtyřiadvacetihodinového rozpočtu, až na spánek a ostatní vcelku normální činnosti nezbude nic, nebo jen nutné minimum. Bože chraň.

Nejnovější články