Free to play Ridge Racer od tvůrců FlatOut neuspěl, hra v srpnu skončí
zdroj: tisková zpráva

Free to play Ridge Racer od tvůrců FlatOut neuspěl, hra v srpnu skončí

20. 6. 2014 9:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Dřív nám to hrozilo víceméně jen onlineovek a několika málo her, které kompletně stály na multiplayeru, dnes se to týká mnohem většího množství titulů. Protože prakticky každá druhá hra v podstatě stojí a padá na svých online prvcích, pravděpodobnost, že skončí bez možnosti ji hrát alespoň v off-line formě, je mnohem vyšší. Jakmile se hra vydavateli přestane vyplácet, párkrát klikne a titul skončí v propadlišti dějin. A přesně tento osud čeká Ridge Racer Driftopia.

Ridge Racer Driftopia byla, pořád ještě je, ale již brzy nebude free to play závodní arkáda od Bugbear Entertainment a Bandai Namco. Tvůrci FlatOut her si při práci na tomto projektu vybrali slabší chvilku, protože hra moc dobře nedopadla - Ondra Švára jí dal v recenzi jen 3/10.

Ještě pořád se ale můžete sami přesvědčit, co všechno je na hře špatně. Fungovat by měla do 15. srpna, pak dojde k vypnutí serverů, jak reportuje anglický Eurogamer. Namco sice děkuje hráčům za podporu a tvrdí, že "všechen ohlas vezmeme u budoucích projektů v potaz," ale Driftopii a sérii Ridge Racer to už nepomůže.

Driftopia byla jedním z pokusů v rámci větší snahy Bandai Namco překlopit některé ze svých známých značek do free to play modelu. Krom Ridge Racer to potkalo třeba značky Tekken a Ace Combat. Japonský vydavatel se může jenom modlit, aby Ace Combat Infinity a Tekken Revolution nepotkal stejný osud jako Driftopii - nezájem hráčů. F2P Tekken už ale funguje na PSN rok, zřejmě se tedy u hráčů chytil. A na letce si hráči v novém dílu Ace Combat hrají teprve měsíc, ještě je tedy brzy na vynášení soudů.

Těžko ale říci, jak to bude dál se značkou Ridge Racer. Namco se zřejmě v brzké době do produkce nového dílu na úrovni Driveclub nebo The Crew nepohrne a nedá se čekat, že bychom se měli dočkat dalšího pokusu na poli free to play. Novou Ridge Racer hru asi pár let neuvidíme, maximálně na mobilech...

Tvůrcům Driftopie z týmu Bugbear ale může být osud hry šumák. Zjevně šlo o projekt dělaný na zakázku podle přesně dodaných požadavků, pověst vývojářů by krachem hry utrpět neměla. Zejména v situaci, kdy už rozpracovaná verze jejich titulu Next Car Game vypadá a hraje se skvěle.

Nejnovější články