Edge of Space je 2D sandbox, který nerozeznáte od Terrarie
zdroj: tisková zpráva

Edge of Space je 2D sandbox, který nerozeznáte od Terrarie

6. 3. 2013 14:30 | Preview | autor: Petr Poláček |

O Terrarii se kdysi říkalo, že to je vlastně 2D klon Minecraftu, ale každý, kdo si hru na vlastní pracky vyzkoušel, to naštěstí hned odvolal a třikrát se pokřižoval za svůj mylný úsudek. Už ale chápu, jak k takové mýlce mohlo dojít, protože chystaný projekt Edge of Space, jakkoli vyvolává nemalou dávku interestu, zkrátka vypadá jako klon Terrarie, prakticky jedna ku jedné. A stejně jsem přesvědčený, že až hra vyjde, tak to zase budu muset odvolat.

Možná bude lepší neřešit, jestli Edge of Space je něčeho kopírka, nebo není, a spíše se zaměřit na to, co hra umí. Tedy, bude umět, až někdy letos vyjde. Edge of Space je 2D hra o přežití, kterého budete dosahovat v žánrovém mixu akce, RPG a survival dobrodružství v sandboxovém světě velkých rozměrů, kam se vejdete i s několika kámoši v multiplayeru. Zaujalo? Jedeme dál.

Jako vybraná dívka či chlapec budete v barvách společnosti ArkCo osidlovat, teraformovat a bojovat proti nástrahám oblasti s vlastnostmi bermudského trojúhelníku kdesi v hlubinách vesmíru. Zdejší fauna a flóra bude pracovat proti vám, takže když si konečně vytvoříte dýchatelnou atmosféru, sundáte přilbu a půjdete se válet k vlastnoručně vyteraformovanému moři, tak se bude prostředí bránit a krom vlka s obřím kuláskem na zádech (viz trailer) se ještě bude snažit navrátit prostředí do původní, neobyvatelné podoby.

...

Abyste tedy prostředí zabydleli, v této podobě ho udrželi a ještě z toho něco vytěžili pro svého zaměstnavatele, budete craftovat vlastní předměty, s jejich pomocí postupně dobývat nová území, rozvádět zde energie a také bojovat proti různým potvorám se všemi těmi zbraněmi, které jim anonymní pánbůh nadělil. Tvůrci se v tomto bodě obrátili na klasické a nudné lákadlo v podobě stovek zbraní a ještě většího počtu potvor. Ať si, když budou souboje zajímavé, což by s pomocí bojových a dopravních prostředků typu mech nemuselo být nemožné dosáhnout. Ale ne hned při vydání, protože výše jmenované a další herní prvky budou do hry postupně přidávány po zahájení prodeje, zřejmě ne finální, verze.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

O možnost vyrazit na veškerá dobrodružství ve více lidech už jsem hovořil, a tak se na závěr vrátím k úvodu. Řekněte mi, že to celé dle slibů není přebarvená Terraria a sežeru si obě ruce, abych už nikdy nic nemohl napsat! Vtipné přitom je, že tvůrci Terrarie právě vyvíjí ve stejném ranku právě vzniká titul Starbound, který nejenom, že vypadá, ale dle popisku také zní jako Edge of Space.

Nějak mi ta provázanost a vzájemná inspirace herní i audiovizuální mezi všemi třemi hrami začíná motat hlavu, takže vás odkážu na homepage Edge of Space i Starbound a dělejte si tam, co chcete. Edge of Space každopádně, navzdory oné podobnosti s Terrarií, bude stát za vyzkoušení, troufám si tvrdit.

Nejnovější články