EA slibuje, že FIFA 15 neudělá sérii ostudu ani ve verzích pro PS3 a X360
zdroj: tisková zpráva

EA slibuje, že FIFA 15 neudělá sérii ostudu ani ve verzích pro PS3 a X360

22. 8. 2014 18:33 | Preview | autor: Adam Homola |

EA, stejně jako Ubisoft, na minulou generaci konzolí nezapomíná. Ostatně proč by taky, když PS3 a X360 pořád vlastní desítky milionů hráčů, kteří nové konzole zatím nechtějí. Není tedy důvod na uvedených konzolích letošní (a několik dalších ročníků...) FIFA 15 nevydat. Odfláknout verzi pro staré konzole by navíc bylo bláhové, protože právě ta se bude prodávat nejvíce. Zároveň je ale jasné, že FIFA 15 pro PS3 a X360 nemůže být stejná, jako FIFA 15 pro PlayStation 4 a Xbox One.

Jednou z nejvýraznějších změn PS3/X360 verzí oproti PS3/XOne verzím, samozřejmě kromě horší grafiky a fyziky, je absence módu Pro Clubs. Na PS3 a X360 si jej nezahrajete, zatímco na PC a nových konzolích ano. FIFA 15 pro staré konzole neměla v rámci vývoje EA takovou prioritu - i když by implementace módu Pro Clubs asi technicky zvládnutelná byla, nebyl na to čas. I přesto se ale tvůrci z EA dušuje, že FIFA 15 bude i na starých konzolích pořád výborným fotbalem, který se soustředí na hratelnost, inovace a pocit ze hry.

FIFA 15 by měla být i na starých konzolích tou nejresponsivnější fifou, kterou prý bude radost ovládat. Vzájemné střety hráčů tělo na tělo prý budou konečně bez chyb - mají působit více uvěřitelně. Díky nově zpracované správě týmu je prý práce se sestavami a taktikami mnohem přehlednější a srozumitelnější.

Z nových modelů postav a systému propojení jednotlivých částí těla budou těžit i verze pro staré konzole. Byť se pochopitelně nedostanou na grafickou úroveň verzí pro PC a nové konzole, měla by FIFA 15 vypadat na PS3 a X360 nejlépe za poslední roky.

Na závěr snad už jen kompletní seznam módů z PS3/X360 verzí, který EA potvrdila na oficiálním webu: FIFA Ultimate Team, Career Mode, EA SPORTS Football Club, Tournament Mode, Online Seasons, Online Friendlies, Co-Op Seasons, Skill Games, Kick Off, Learn-to-Play a Practice Arena.

FIFA 15 vyjde pro PC a staré i nové konzole již 25. září 2014.

Nejnovější články