E3 - Platoon - zážitky z války ve Vietnamu
zdroj: tisková zpráva

E3 - Platoon - zážitky z války ve Vietnamu

25. 5. 2002 13:38 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Maďarští vývojáři Digital Reality se na E3 předvedli se svým nadcházejícím real-time strategickým počinem, jehož plný název je: Platoon: The 1st Airborne Cavalry Division in Vietnam.

Ten kdo si troufá odhadnout, že se hra bude týkat událostí okolo války ve Vietnamu, má nesporně pravdu. Platoon, jak budeme titul zkráceně nazývat, skutečně občerství některé nejtragičtější události vietnamské války (operace "Shiny Bayonet", Pleiku Campaign, operace "Pershing"). Pro navození té pravé atmosféry, budou mít Vaše jednotky k dispozici ultra-realistické zbraně a taktické části prý budou využívat skutečných reportů a dokumentů americké armády. Hra je přitom postavena na pozměněné verzi 3D enginu, na kterém se již připravuje také další hra od Digital Studios, tentokrát však vesmírná strategie - Haegemonia.

Platoon svým hráčům nabídne roli rekruta americké armády, který je hned na počátku války vyslán do Vietnamu. Jak se bude hra postupně odvíjet, také mladý voják bude stoupat ve své kariéře, až to dotáhne na poručíka a bude velet četě třiceti vojáků zahrnující i specialisty jako ostřelovače, průzkumníky, kulometčíky, granátníky, techniky a členy přepadové jednotky. Ve Vaší moci bude rovněž používat nejrůznější druhy vozidel včetně tanků, obrněných vozů, ad.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Všechny animace vojáků jsou "motion-captured", takže když se taková postava vrhne ze srázu a kutálí se trávou, nebo vyskočí do helikoptéry, působí to velice realisticky. Příjemnou záležitostí je také schopnost přiblížit se nebo natočit kameru tak, abyste získali ten nejlepší možný pohled na probíhající bitvu. Co do detailů, bude hra zdá se rovněž dosti vymakaná, protože kromě změn počasí, realistických odlesků, dynamických stínů a mnoha zničitelných objektů (budovy i vozidla), je zde pamatováno i na takové věci, jako je například zvednutí oblak prachu při startu helikoptéry nebo velice věrohodná exploze náklaďáku poté, co byl zasažen střelou z tanku. Narozdíl od jiných strategií, Platoon nenabízí klasický management zdrojů a stavění základen, ale zato bude obdařen role-playing systémem, který Vašim vojákům zajistí, zařazením v bitvách či užitím některých specifických schopností, nabývání zkušeností.

Digital Reality na E3 představili také trailer z této hry, který by měl být během několika málo dnů k dispozici také na oficiálních stránkách. Platoon je ve vývoji od září 2001 a jeho vydání se prostřednictvím společnosti Monte Christo očekává v průběhu nadcházejících prázdnin.

korgull

Nejnovější články