Double Fine ukázali remaster Day of the Tentacle a oznámili remaster Full Throttle i Psychonauts hru PlayStation VR
zdroj: tisková zpráva

Double Fine ukázali remaster Day of the Tentacle a oznámili remaster Full Throttle i Psychonauts hru PlayStation VR

6. 12. 2015 14:15 | Preview | autor: Adam Homola |

Double Fine v čele s Timem Schaferem během PlayStation Experience představili nebo předvedli hned několik projektů. Jedním z nich je i adventura Day of the Tentacle Remastered, která pro PS4 a PS Vita (ale i PC a Mac) vyjde v prvních měsících příštího roku, a první trailer tuhle klasiku ukazuje poprvé v pohybu.

V remasteru můžete přepínat mezi původní a vylepšenou verzí, ale klidně si můžete zapnout starou grafiku a ponechat moderní uživatelské rozhraní. Hru si můžete zkrátka nastavit tak, jak je vám libo. K tomu přidali Double Fine ještě prohlížeč artworků a doprovodný komentář původních tvůrců hry: Tima Schafera, Dave Grossmana, Larry Ahema, Petera Chana, Petera McConnella a Clinga Bajakiana.

zdroj: Archiv

Další starou adventurou od Lucas Arts, kterou se Double Fine pokusí hráčům nabídnout v naleštěné verzi, je Full Throttle. O remasteru zatím nejsou k dispozici žádné konkrétní informace, ale lze očekávat, že vylepšení budou stejná jako v případě Day of the Tentacle - lepší grafika i zvuky, uživatelské rozhraní, možnost přepínání mezi novou a původní verzí, apod. Staronový Full Throttle vyjde na PlayStation 4, PS Vita a PC v roce 2017.

Schafer a spol. dále během PSX 2015 představili titul Psychonauts in the Rhombus of Ruin. Půjde o samostatnou hru z univerza Psychonauts, která se odehrává mezi prvním a druhým dílem, a je určená výhradně pro PlayStation VR. Ukazuje to teaser, ve kterém se Double Fine odkazují na slavnou obálku časopisu Time s Palmerem Luckym.

zdroj: Archiv

V neposlední řadě Double Fine potvrdili, že nedávno oznámená podivnost Headlander vyjde i pro PlayStation 4. Krátká ukázka z Headlander se objevila v rámci videa, které předvádělo několik chystaných PS4 titulů od společnosti Adult Swim. Právě ta tento projekt Double Fine na PS4 vydá.

zdroj: Archiv

Nejnovější články