Doplňující info o God of War III
zdroj: tisková zpráva

Doplňující info o God of War III

27. 2. 2009 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nativní podpora 1080p, více miniher a dovedností hrdiny, který se dokonce bude potit. + DALŚÍ OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva K dříve napsaným řádkům o God of War III doplníme něco nových informací, zhusta převzatých z francouzského PSM3 magu. Ponejprv tolik, že nabídnutý herní engine bude dramaticky vylepšeným enginem z God of War II. Nadějete se nativní podpory 1080p rozlišení a řady pokrokových efektů, jako je v reálném čase počítané zohlednění soubojového poranění hlavního hrdiny, který se dokonce bude potit. Přislíbeny jsou i jeho rozmanité výrazové prostředky, změny nálady v jeho tváři, oživující hraní stejně jako filmové záběry kamer na dění.

Všechno ve hře, včetně krajiny v pozadí, bude prý vymodelováno ve 3D. Pro maximální využití výkonu PlayStation 3 tvůrci úzce spolupracují se zkušenými týmy jako Naughty Dog či Insomniac. Třebaže God of War III má být stále hodně lineární herní partií, hlavní hrdina bude mít nyní mnohem více schopností, než v minulosti. Mezi nové dispozice pak má patřit např. běh po zdech á la Prince of Persia. Dočkáte se více sexuálních miniher a kontextuálních akcí, ono klasické mačkání tlačítek dle nápovědy na obrazovce přitom bude klíčem třeba pro ovládnutí Kyklopa. Toho následně použijete co takovou zbraň hromadného ničení.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázky z homepage a scanů

Tvůrci neplánují žádnou formu multiplayeru či podporu pohybových funkcí Sixaxis PS3 gamepadu. Co naopak plánují, je zacílení hry na co nejširší herní obec. Ovládání, jakož i samotné hraní má být údajně hodně přístupné. S čímž souvisí zmínka o puzzlech, která nebudou nijak zvlášť náročné, mají představovat pouze dílčí oživení. Zajímavé je, že v onom francouzském časopisu se poněkud rozcházejí v konečném čísle protivníků, co budou najednou na scéně. Mluví se toliko o 15, z důvodu, aby nedošlo k narušení vyváženosti boje. Tenhle údaj ale vůbec nekoresponduje s dříve naznačeným počtem 50+ nepřátel v obraze.

Nicméně dost možná, že tyto věci se stále ladí takříkajíc za pochodu. God of War III je pořád ve fázi beta a hodně měsíců před vypuštěním na trh. Třebaže bylo datum vydání již oficiálně potvrzeno pro tento rok, před pár dny Sony couvla a opravila se, že vlastně myslela svůj fiskální rok. Takže hra vyjde buď před Vánocemi nebo nejpozději v březnu 2010. Být vámi, dříve bych jej rozhodně nečekal. Naopak bych čekal výhodné PS3 bundly se hrou - více o ní na homepage, v našem preview a dřívějším zpravodajství:

Třetí trailer z God of War III  [14.2.2009 02:02 - levis]
God of War III scany  [11.2.2009 17:17 - jd]
První záběry z hraní God of War III  [15.12.2008 07:07 - levis]
Co by se dalo čekat od God of War III ?  [21.9.2008 12:12 - mart]
God of War III se představuje v traileru  [16.7.2008 00:00 - levis]
zdroj: NeoGAF, Gametrailers, PSM3, WP a další

mart

Nejnovější články