Divoký západ ožívá v Lead and Gold
zdroj: tisková zpráva

Divoký západ ožívá v Lead and Gold

26. 10. 2009 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Multiplayerová third-person střílečka chce přinést opravdové kovbojské přestřelky.

Divoký západ si i v jedenadvacátém století drží svoji poetiku a jak nedávno dokázal např. Call of Juarez: Bound in Blood, je to látka dostatečně atraktivní i pro videohry. Na celou tuhle oživenou westernovou linku, která se kdysi probudila k životu s prvními Desperados, svým způsobem naváže i týmová střílečka Lead and Gold: Gangs of the Wild West.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ta se soustředí především na klasické westernové duely a přestřelky, odehrávající se nejen uprostřed náměstí a ulic vylidněných vesniček kdesi hluboko uvnitř pouště, ale třeba i ve zlatokopeckých dolech. V základu se to sice bude hrát jako Quake, nicméně autoři se dle svých vlastních slov nesoustředí jen na to, aby vytvořili podnětné prostředí pro klasické multiplayerové módy jako DM/CTF - ale naopak chtějí do žánru vnést něco trochu nového.

Podobně se jim moc nelíbí představa toho, že by tu každý hrál sám za sebe: ti největší pistolníci sice mohli kopat sami za sebe, samotná hra vás ale bude nabádat k týmové spolupráci - třeba bonusem jako Synergy, který dočasně zlepší některé vaše schopnosti odměnou za to, že budete spolupracovat se spoluhráči.

Tvůrci by se také různými způsoby odlišili např. od Battlefieldu 1942 a jeho pomyslných nástupců - a to třeba několika herními mody, které se budou točit okolo zničitelných staveb. Protože na Divokém západě přecejenom tanky ještě nejezdily, budete však v tomto případě odkázani na starý dobrý dynamit.

Lead and Gold vyjde pro PC ještě tuto zimu, tzn. nejpravděpodobněji začátkem příštího roku.
zdroj: WP

levis

Nejnovější články